Zabıta Ekipleri Okul Kantinlerini Denetledi

Tuşba Belediyesi, eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul kantinlerinde hijyen ve gıda güvenliği denetimi yaptı.

Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki okul kantinlerinde denetim başlattı. Ekipler, kantinlerin hijyen koşullarını, satılan ürünlerin sağlıklı koşullarda hazırlanıp hazırlanmadığını, ürünlerin son kullanma tarihlerini ve saklama koşullarının uygunluğunu inceledi.

Kantin çalışanları, hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarıldı. Kurallara uymayan işletmelere gerekli uyarılar yapılarak, eksikliklerin giderilmesi için süre verildi.

Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, öğrenci sağlığının kendileri için öncelikli olduğunu söyleyerek denetimlerin devam edeceğini ifade etti.