Tuşba Belediyesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Başladı

Tuşba Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerine başladı. İlk olarak zabıta ve güvenlik personeline verilen eğitim, bütün birimlere verilmek üzere takvime bağlandı.

Eylül ayında başlayan İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri periyodik olarak Tuşba Belediyesi’nde devam edecek. İlk olarak tehlike grubunda olan zabıta ve güvenlik personeline verilen eğitim, Tuşba Belediyesi Meclis Salonu’nda iş güvenliği uzmanı ve işyeri ekimi tarafından verildi.

Eğitimin tehlike sınıflarına göre ayrıldığını ve belirli periyotlarla daha az riskli personele verileceği takvimde yer alıyor. Zabıta ve güvenlik personelinin ilk olarak eğitime alınmasının sebebi risk oranının çalışma şartlarında daha yüksek olması. Az tehlikeli sınıfta yer alan büro personeli ise önümüzdeki aylarda eğitim programına dahil edilecek.

Haftalık olarak verilecek eğitimlerde risk sırasına göre sonraki grup park ve bahçeler personeli olacak.

Personelin sağlık başta olmak üzere teknik konularda bilgilendirildiği eğitimlerde; yasal hak ve sorumluluklar, iş kazası, iş yeri temizliği, ilk yardım eğitimi, kişisel koruyucu ve donanımlar gibi başlıklarla iş güvenliği standartlarının artırılması ve güvenli bir ortamda hizmet verilmesi amaçlanıyor.