BELEDİYEMİZDEN, 2 BİN 400 ÖĞRENCİYE TYT DENEME SINAVI

Belediyemizin, ilçe genelinde düzenlediği Temel Yeterlilik Testi (TYT) Deneme Sınavı’na katılan 2 bin 400 öğrenci kendilerini ölçme ve değerlendirme imkanı buldu.

Eğitime verdiği destek ile bilinen Belediyemiz, ‘Tuşba Akademik Başarının Artırılması’ projesi kapsamında ilçe genelinde 12. Sınıf öğrencilerinin Yükseköğretim Kurumları Sınavları’nda (YKS) başarılarını artırmak ve sınav kaygılarını yenmelerini sağlamak amacıyla ücretsiz Temel Yeterlilik Testi (TYT) Sınavı gerçekleştirdi. İlçe genelindeki 23 resmi ve özel ortaöğretim kurumunda eğitim gören 2 bin 400 öğrencinin katıldığı sınavda 300 öğretmen görev aldı. TYT öncesi prova niteliğinde olan sınavda ter döken üniversite adayları bu sayede kendilerini ölçme ve değerlendirme imkanı buldu.

BAŞKANIMIZ SALİH AKMAN, ‘GENÇLERE HER ZAMAN DESTEK OLDUK’

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yapılan ve bugün saat 09.30’da başlayan sınav 145 dakika sürdü. Hazırlanan soru kitapçıkları dağıtılan 2 bin 400 üniversite adayı, en yüksek puanı alabilmek için ter döktü. Gençlerin geleceğe hazırlanmasında her zaman destek olduklarını söyleyen Başkanımız Salih Akman, Tuşba Toplum Yaşam Merkezi’nde ücretsiz olarak açtıkları YKS Kursu’na yaklaşık 100 öğrencinin katıldığını ifade etti. Kursa katılan öğrencilere ayrıca ücretsiz olarak ‘Deneme Sınav’, ‘Yaprak Test’ ve 11 kitaptan oluşan ‘Kitap Setini’ verdiklerini dile getiren Başkanımız Salih Akman, imkanları dahilinde eğitime destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

BAŞKANIMIZ SALİH AKMAN, ‘EĞİTİM ÇITASINI YÜKSELTMEK İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ’

Öğrencilerin sınav stresini azaltarak başarılı olmaları için böyle bir sınav yaptıklarını belirten Başkanımız Salih Akman, bu sınavın öğrenciler için bir anlamda prova olduğunu kaydetti. Öğrencilerin, soru çözme alışkanlıklarını da artırmış olduklarını vurgulayan Başkanımız Salih Akman, “Bu sınav sonucunda öğrencilerimizin eksik oldukları konular ortaya çıkmış olacak ve buna dönük planlamalarını yapacakları için son derece faydalı olacağını düşünüyoruz. Tuşba’da eğitim çıtasının yükseltilmesi konusunda belediye olarak üzerimize düşen her türlü görevi imkanlarımız dahilinde yapmaya hazırız” dedi.