TUŞBA’DA TÜM PARKLAR TEK MERKEZDEN TAKİP EDİLİYOR

TUŞBA’DA TÜM PARKLAR TEK MERKEZDEN TAKİP EDİLİYOR Tuşba Belediyemiz, ilçe genelinde bulunan tüm park ve dinlenme alanlarına kurduğu 88 mobese kamerasıyla tek bir merkezde takip ediyor. Tuşba Belediyemiz, daha yaşanabilir bir Tuşba için bir yanda park ve yeşil alan sayısını artırırken, bir yandan da çocuk ve gençlerin aileleriyle birlikte kaliteli vakit geçirmeleri için güvenlik önlemlerini en üst seviyede tutmaya çalışıyor. Parkların güvenliğini, zabıta marifetiyle düzenli olarak yaptığı denetimlerin yanı sıra taktığı kameraları radiolink teknolojisi (İki nokta arasında elektromanyetik dalgalarla iletişim kuran bir sistem) sayesinde tüm görüntüler tek merkezde toplayarak takip ediyor. Tuşbalıların huzur ve güveni için ilçe genelinde bulunan tüm park ve dinleme alanlarının 88 noktasına kurulan mobese kameralardan elde edilen görüntüleri hizmet binasındaki takip merkezinde 7 gün 24 saat izleniliyor. Park ve dinlenme alanlarının ilçeye hayat veren sosyal mekanlar olduğunu belirten Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman parkların, çocukların enerjilerini attıkları, koşup oynadıkları ve arkadaşlık bağları kurabildikleri yerlerin başında geldiğini kaydetti. Başkanımız Salih Akman, “İnsanlarımız için böylesi önem arz eden park ve dinlenme alanlarımıza gerek bazı kişi veya kişiler tarafından verebilecek tahribatları önlemek ve yaşanabilecek bazı olumsuz olayların önüne geçmek için güvenlik kameralarıyla donattık. Merkez 10 mahallemizde bulunan tüm park ve dinleme alanlarımıza kurduğumuz 88 mobese kamerasında elde edilen görüntüleri tek merkezden takip ediliyor. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanması halinde ise hemen ilgili kamu kurum ve kuruluşu ile irtibata geçirilerek anında gerekli müdahaleler yapılıyor” dedi.