TUŞBA BELEDİYESİ’NDEN SERTİFİKA TÖRENİ

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından Kalecik TOKİ Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen mesleki ve eğitim kurslarını tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kalecik TOKİ’de bulunan Atatürk İlk ve Ortaöğretim okulunun konferans salonunda düzenlenen sertifika törenine Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, İşkur İl Müdürü Mehmet Salih Serçe, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu, Eğitmenler ve Kursiyerler katıldı.

Düzenlenen Törende Konuşan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzle beraber İşkur, Halk Eğitim Merkezi, İlçe Müftülüğümüz ve bizlere bu kurslarda destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizim derdimiz sizlere hizmet etmektir. Bu alanlarda bizler sizler için bu tür kurslar açarak eğitimler vereceğiz. Sizlerde aldığınız bu tür sertifikalarla hayat kalitenizi değiştireceksiniz. En önemlisi de kendi mesleğiniz icra edebilecek ve kendi işinizi kurabilecek duruma geleceksiniz. Hamd olsun hükümetimiz bu noktada çok önemli destekler veriyor. Burada iş biraz da sizde bitiyor. Sizler buralara gelerek zaman harcadınız, düzenli şekilde bu kurslara katıldınız ve bu sertifikaları almaya hak kazandınız. Ben tekrar bu sertifikaları alamaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi ve bu kursları veren eğitmenlerimiz canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Sertifika aldıktan sonra işin bitmediğini anlatan Özgökçe, “Aksine sertifikalarınızı aldıktan sonra işiniz yeni başlıyor. Yeni bir meslek ve yeni bir istihdam arayışında olmalısınız. Bizler sadece bir kadın ve çocuk merkezinde bunları gerçekleştirdik. Ben bu adımın sizlerin hayatlarına yeni bir yön vermesine vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Törende kısa bir konuşma yapan Tuşba Kaymakamı Musa Sarı da kursiyerleri ve eğitmenleri tebrik ederek her zaman benzer kurslara destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Çalışmaları ile ilgili olarak bir sunum yapan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu ise Eğitim merkezinde bugüne kadar yüzlerce vatandaşa kurs verdiklerini ifade etti.

Sertifika töreni eğitmenlere verilen başarı belgesi ve kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.