ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER YÖRELERİMİZ PROJESİ KAPSAMINDA 80 GENCİMİZ İLE ÖĞLE YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİK.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezleri aracılığı ile düzenlenen “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz Gezileri” devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Gençlik Merkezleri aracılığı ile düzenlenen “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz Gezileri” kapsamında, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Bahçesaray ve Tuşba ilçelerinde yaşayan 80 genç ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde okuyan Suriyeli gençler için yemek programı düzenlendi. Düzenlenen yemekli programa, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Edremit Kaymakamı Nedim Akmeşe, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç; Bugün şehirler ve kültürler projemizin bir ayağı olarak 2 tane ilçemizden Bahçesaray ve Tuşba'dan gençlerimizle ilimizin güzel yerlerini üniversitemizi ve mekânlarını gezdirmek üzere bir gezi yapıyoruz. Bugün üniversitede okuyan Suriyeli gençlerimiz bizlerin şeref konuğu oldu.  Bugün gençlerimizle serbest mikrofon sistemi ile bir program yapıyoruz. Gençlerimiz istediklerini hem Tuşba Belediye Başkanımıza hem de Tuşba ve Gevaş kaymakamlarımıza sorabilecek iş ve eğitim tecrübelerinden faydalanabilecekler.  Hepiniz hoş geldiniz umarım bu programımız sizler için faydalı olur, ifadelerine yer verdi. Programa katılan Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise: ''Hem Suriye’den hem Bahçesaray’dan bugün Tuşba’ya misafir olarak gelen çok kıymetli öğrencilerimiz. Tabi bugün 1Ekim 2016 aynı zamanda ‘Dünya Yaşlılar Günü’ buraya gelmeden önce yaşlılarımıza gittik. Şimdi de gençlerimiz ile birlikteyiz. Demek ki hakikaten insanoğlu doğduktan sonra çocukluk gençlik ve ihtiyarlık döneminden sonra nihayetinden kabir bizi bekliyor. Ama önemli olan bu dünya hayatını nasıl geçireceğiz, burada bu üç günlük dünya hayatında neler yapacağız? Başta Dünya’ya ve insanlığa en önemlisi de kendi memleketimize, vatanımıza, devletimize ve insanlık için neler yapabiliriz? Bizler gece-gündüz bunun dertlisi olduk ve bununla dertlendik. Tabi bugün çok kıymetli İl Müdürümüz Nevzat İnanç Bey böyle bir programdan bahsederken konu gençlikse, dedik: Biz daima gençlerimizin emrindeyiz, onların hizmetindeyiz. Çünkü biliyoruz ki;  gençlik bizim geleceğimiz.  Hakikaten Türkiye ve dünya açısından baktığımızda her ülkenin her köşesine baktığımızda bu gençlik dediğimiz, dünyayı ayakta tutacak olan geleceğimizi, muhakkak birlikte bir yemek yiyelim hem de karşılıklı olarak bilgi ve tecrübe paylaşımı ile bir istişare edelim, konuşalım diye buradayız. Hepinize geldiğinizden ötürü teşekkür ederim'' şeklinde konuştu. Gençlerin sorularını cevaplayan Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı: ''Öncelikle Bahçesaray’dan gelen öğrencilerimize bir mesajım var: Bugün bu organizasyonla Van’ı geziyorsunuz. Tarihi ve kültürel yerleri görüyorsunuz. Bu sizin için güzel bir şans diye düşünüyorum. Bu gün üniversiteyi gezerek iyi örnekler gördünüz. Bugün kendinize çok güzel dersler,  çok güzel örnekler çıkarmanız lazım. İlçenize döndüğünüzde derslere iyice sarılmanız gerekmekte.  Bahçesaray’ın imkânlarını hepiniz biliyorsunuz, üniversite okuyamazsanız, ilçede kalırsanız nelerle uğraşacağınızı ne iş yapacağınızı az çok biliyorsunuz. Belki kiminiz hayvancılıkla uğraşacak kimiz tarımla uğraşacak eğer aranızda çok şanslı varsa babası esnaf ise oda esnaflık yapacak; ama genel olarak hepimiz ilçe veya köylerde büyüdük.  Nasıl bir hayat yaşandığını az çok tahmin ediyoruz. Onun için ilçeden bişi olamam ben okuyamam demeyeceğiz ve derslerimize dört bir yandan sarılarak çok güzel yerlerde üniversite okuyup iyi mesleklere yerleşmeniz gerekmekte. Eğitim hayatınızda hepinize başarılar diliyorum.