TUŞBA BELEDİYESİ RESMİ WEB SİTESİ

Ayanıs Kalesi turizme kazandırılıyor.

Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve beraberinde bulunan Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ ile birlikte belediyemiz öncülüğünde ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) destekleriyle yürüme yolu ve çevre düzenlemesi yapılan Urartular dönemine ait önemli kalıntıların yer aldığı Ayanis Kalesi'nde incelemelerde bulundular.
Kazı çalışmasını yapan Erzurum Atatürk Üniversite Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Işık ve ekibi ile birlikte kahvaltı yapan Başkanımız Doç. Dr. Özgökçe ve Aktuğ, daha sonra eski demir yollarında kullanılan ahşap traverslerin geri dönüşümüyle yapılan yaklaşık bir kilometrelik patika yoldan yürüyerek Urartu Kralı II. Rusa tarafından Van Gölü'ne hakim bir tepede kurulan ve Urartular dönemine ait önemli kalıntıların yer aldığı Ayanis Kalesi'nin zirvesine çıkarak 2 bin 700 yıl öncesinden bugüne ulaşan süslemeleri, kerpiç duvarları, taş işlemelerinin bulunduğu bölgede incelemelerde bulunarak basın mensuplarına yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdiler.