TUŞBA BELEDİYESİ’NDEN 16 BİN AİLEYE DESTEK

Van ili Tuşba Belediyesi, yardımlaşma ve dayanışma olgusundan yola çıkarak uygulamaya koyduğu ihtiyaç sahibi, yoksul, fakir ailelere gıda, giyim ve nakdi yardım desteğini her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi olan 16 bin aileye ulaştırıldı.

‘HEDEF TUŞBALI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE TEK TEK ULAŞMAK’

Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüklüleri tarafından ortak organize edilen yardım dağıtımı, başta Tuşba İlçesi’nde yaşayan ihtiyaç sahipleri ile Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nden Van’a göç eden vatandaşlara ve Suriyeli göçmenlere dağıtıldı. Hazırlanan 16 bin adet gıda yardım paketlerinin yanı sıra 250 aileye de nakdi yardım çeki hazırlayan Tuşba Belediyesi, mahalle muhtarları ile birlikte önceden titizlikle belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere tek tek ulaşarak yardımları evlerinde teslim etti. Bunu yanı sıra Yüksekova'dan göç eden ailelere giyim yardımında da bulunan Tuşba Belediyesi, kardeşlik bilincinin arttırması ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla ihtiyaçlarının bir nebze de olsa karşılamış oldu.

‘YOKSULLUKTAN KAYNAKLANAN SUÇLARIN AZALMASINDA YAPILAN YARDIMLAR ÖNEMLİ ROL OYNUYOR’

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe “Periyodik olarak ihtiyaç sahipleri için hazırlanan yardım paketlerini fakir ve yardıma muhtaç ailelerin yaşamlarına destek vermek amacıyla oluşturdukları ekipler tarafından adreslerine kadar götürerek teslim ettiklerini söyledi. Bu tür yardımların çalışmaların toplumsal barışın sağlanmasında ve yoksulluktan kaynaklanan suçların azalmasında önemli rol oynadığını” belirten Başkan Özgökçe, “Sosyal belediyecilik gereği dar gelirli ve mağdur durumdaki insanlarımıza destek vermeyi bir görev sayıyoruz. Onların yalnız olmadıklarını bizim her daim onların yanlarında olduğumuzu gösteriyoruz ve göstereceğiz. Bu çerçevede Tuşba Belediyesi olarak kurulduğumuz günden itibaren sürdürdüğümüz yardımları düzenli ve sistematik olarak devam edecektir” dedi.

‘YARDIMLARI ÖZENLE HAK SAHİPLERİNE EVLERİNDE TESLİM ETTİK’

Gıda yardım paketlerinin büyük bir özenle, bizzat hak sahibine konutlarında teslim edildiğini altını çizen Başkan Özgökçe, böylece hem olası kargaşalığın, hem de yardım alanların rahatsız olmasının önüne geçildiğini söyledi. Başkan Özgökçe, “Kardeşlik duygularımızın en yoğun olduğu Ramazan ve Kurban Bayramları arasındaki çok özel günlerin şuuru ile harekete geçtik. Elimizdeki tüm imkanları kullanarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için büyük bir çabanın içerisine girerek bir kampanya yürüttük. Gündelik hayatın baş döndüren akışı içinde kendimizi, kalbimizi, Rabbimizi bazen unutuyoruz. Yetimi, fakiri, yoksulu, derdi olanı, dertli kardeşimizi, acılı olan insanlarımızı, en acısı da sağlığımızı, yakınlarımızı ve kendimizi unutuyoruz. Kalbimizden, ruhumuzdan, Rabbimizden, yetimden, fakirden, mahrumdan uzaklaşıyoruz. İşte Rabbimiz insanoğlunun bu iki eksiğini dikkate alarak her türlü fırsatta bize kendimizi, yetimi, fakiri, yoksulu hatırlamayı ve kendisine yakın olmamız için fırsatlar sunuyor. İşte Kurban, Rabbimize yakın olmayı ifade eden bir kavramdır. Kurban vefa demektir, kurban fedakarlık demektir, kurban sevgi demektir. Allah’a hamdolsun kısa zaman içinde bunun karşılığında da 16 bin ailemize destek olduk. Hazırlanan 16 bin adet gıda yardım paketlerinin yanı sıra 250 aileye de nakdi yardım çeki verildi. Dar gelirli ve mağdur durumdaki insanlarımıza destek vermeyi bir görev olarak biliyoruz. Biz, kendi komşumuzu unutmayacağız, kendi fakirimizi, kendi yetimimizi asla ihmal etmeyeceğiz, ülkemize sığınmış muhacirleri ihmal etmeyeceğiz ama aynı zamanda tarihin milletimize yüklediği misyon gereği dünyanın en ücra köşelerinde her sene bizi bekleyen o fakir, mahrum, kıtlık içinde, yokluk içinde kıvranan, senede bir defa bir lokma ete muhtaç kalmış insanlara da milletimizin bu iyilik elini, bu merhamet elini, hayır elini taşımaya devam edeceğiz. Cenabıhak milletimize zeval vermesin. Hem güçlü devletimizin ve istikrarlı ve sosyal yardımlaşma şiarı yüksek 65. AK Parti hükümetimizin hemde yerelde Belediyeler olarak İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yalnız olmadıklarını, her daim onların yanlarında olduğumuzu gösteriyor ve göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Özgökçe sözlerine şöyle devam etti; “Öncelikle buradan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tahir Akyürek ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fatma Şahin’e, Konya Selçuklu Belediye Başkanı sayın Uğur İbrahim Altay’a, Esenyurt Belediye Başkanı sayın Necmi Kadıoğlu’na, Sancaktepe Belediye Başkanı sayın İsmail Erdem ve İstanbul Sancaktepe İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMMDER) Başkanı sayın Hamdullah Arvas’a yaptığımız yardım kampanyasına verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yaptığımız bu yardım kampanyamızda bizlerle kardeşlik ruhu içinde verdikleri destekler gerçekten çok anlamlı. Ayrıca bu işleyişin nizami bir düzen içerisinde hiçbir karışıklığa mahal vermeden yürüten ve adil bir şekilde dağıtan Tuşba Belediyesi mesai arkadaşlarıma ve meclis üyelerime de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.