TUŞBA BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMINDA İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN YANINDA

Van ili Tuşba Belediyesi, İlçe sınırlarında bulunan ihtiyaç sahibi aileleri her bayram olduğu gibi bu yıl Kurban Bayramında da unutmadı.

Tuşba Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, ilçede tespit edilen tüm ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak yaptığı yardımlara her bayram olduğu gibi bu bayramda dağıtımını bizzat Belediye Başkanı Özgökçe’nin de katıldığı yardım kolileri dağıtımı devam ediyor.

Yapılan yardım çalışmalarına Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve Birim Müdürleri ile meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Tuşba’da yaşayan ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, aile bireyleri ile tek tek sohbet ederek tespit edilen ihtiyaçlarını bizzat elleriyle tedarik etmekte ve elleriyle kendilerine teslim etmektedir. Ziyaretleri esnasında yerinde yapılan tespitler ve halkın ihtiyaçları da hemen yerine getiren Başkan Özgökçe;  “biz bu asil, vefalı ve Kadirşinas halkımıza ne hizmet yaparsak azdır.  Ziyaret ettiğimiz aileler bizdeki listeye göre gerekli olan ihtiyaçlarının düzenli olarak karşılanması için iki Müdürlüğümüz çalışanları tarafından en az ayda bir kez olarak yardım desteği için ziyaret edilmektedir.

Tuşba genelinde ihtiyaç sahibi olarak belirlenen 650 aileyi evlerinde ziyaret ederek Tuşba belediyesi tarafından hazırlanan gıda paketlerini takdim eden, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe; “Tuşba İlçemizde ihtiyaç sahibi ailelerimiz için her zaman elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, sadece bayramdan bayrama değil ihtiyaç durumları ve aylık talepleri doğrultusunda belirli bir plan dahilinde mutlaka bu ailelerimiz ile irtibatlıyız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi her daim kimsesizlerin kimsesi, fakir ve fukaranın her daim kapısında, evinde ve yanında bulunuyoruz. Onların vatan aşkları, muhabbet ve halis duruşları bizim de hizmet aşkımızı ve gayretimizi artırmaktadır. Ziyaretlerimiz esnasında bu kardeşlerimizin samimi duaları ve iyi dilekleri ile ayakta duruyoruz.” ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti; “Yapmış olduğumuz araştırmalarda ihtiyaç sahibi ailelerin ciddi anlamda sıkıntılar yaşadıklarını gördük. Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz aracılığıyla gıda yardımlarının yanısıra, giyim, yakacak gibi destekleri halkımıza dağıtmaya devam ediyoruz. Tuşba Belediyesi olarak kurulduğumuz günden bu güne kadar Sosyal Belediyecilik kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik faaliyetlerimiz aksatılmadan devam edecektir. Her bayram olduğu gibi bu bayramda ihtiyaç sahibi ailelerimizin güzel bir bayram geçirmeleri adına gerekli destekleri sağlamak için bu Sosyal faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz. Tuşba Belediye Başkanı olarak şahsım ekibimle birlikte tabiri caiz ise sokak sokak gezerek ihtiyaç sahibi aileleri evlerinde bizzatihi ziyaret ediyoruz. Vatandaşlarımızın halini hatırlarını soruyoruz, dertlerine sıkıntılarına ortak oluyoruz. Tuşba Belediyemiz tarafından hazırlanan gıda paketlerini teslim ediyoruz. Bu ailelerimizin toplumsal paylaşma anlamında tüm ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Belirlenmiş ailelerle sınırlı kalmıyoruz.  Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz sürekli sahada sürekli sorun ve sıkıntısı olan ailelerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.