BAŞKAN ÖZGÖKÇE’NİN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Van Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesajı yayımladı.

Başkan Doç. Dr. Özgökçe, yayımladığı mesajında, 30 Ağustos Zaferi’nin, Milletin bağımsızlığından vazgeçmeyeceğinin, birlik ve beraberlikle her şeyin başarılacağının güzel bir örneği olduğunu söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemini ve bilincini bir kez daha bu Aziz Millet 15 Temmuzda göstermiştir.

“Ülkemizde birlik ve beraberlik ruhu hiç sönmedi ve sönmeyecek, 15 Temmuz Darbe girişimi sonucunda da bu birlik ve beraberliğin getirdiği zaferi gördük. Başta Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım ve Aziz vatandaşlarımız dünyaya birlik ve beraberliğimizin mesajını tekrar en güzel şekilde verdi. Bu birlik ve kardeşlik duygularını daha öncede yaşamıştık ve bu hep böyle gidecektir. Kardeşliğimizi birliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

Başkan Özgökçe mesajının devamında ise, ’’30 Ağustos, dünya tarihine damga vuran en önemli dönüm noktalarından birisidir. Bu zafer birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz sürece Allah’ın izni ile başaramayacağımız, kazanamayacağımız ve aşamayacağımız hiç bir engel, zorluk ve badire olmayacağını tüm dünyaya göstermiştir. Bu zaferi kazanan şanlı ecdadın mirasçısı olarak bizler de yerel yönetimler olarak bugün; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmaktayız, projeler üretmekteyiz ve diyoruz ki bu cennet vatanın sahibi olan bu vefalı ve Kadirşinas halkımız hizmetlerin en güzeline en iyisine layıktır” şeklinde konuştu.

İstiklal Savaşı’nda tek vücut halinde hareket ederek destanlar yazan milletin, bugün de Türkiye’de, bölgede ve tüm dünyada barış, özgürlük ve istikrarın güvencesi olmaya devam ettiğini söyleyen Doç. Dr. Özgökçe, "Bugünde dünyada üstlendiği barışçıl politikalarıyla Türkiye gelecek yarınların huzur, umut ve güven kaynağı ve teminatı olmaktadır. Ülkemizde ise 15 Temmuz darbe gerişimi sonucunda başta Başkomutanımız ve Başbakanımız ve beraberinde tüm vatandaşların yek vücut olmaları, bu birlik ve beraberlikle nice zorlukların üstesinden gelinebileceğini göstermiştir. Bu zorlukların sonucunda birlik ve beraberlikle yine bir zafere daha imza atılmıştır. Bu duruşla, hem ülkemizde hem de tüm dünyada barış, özgürlük ve istikrarın güvencesi olmaya devam etmiştir” diye konuştu.

26 Ağustos 2017 de Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine 81 ilden yüzbinlerce insanın katıldığı 1071’deki Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünde bir daha tüm dünyaya şu mesaj verildi; 1075’te Selçuklu Devleti’nin kuruluşu, Anadolu topraklarının kendimize vatan kılınmasını da beraberinde getirmiştir. Osmanlı Devleti döneminde bir yandan Avrupa’nın, diğer yandan Afrika’nın içlerine kadar ilerlemiş olsak da, vatanımız olarak kalbimizin attığı yer daima Anadolu ve Rumeli toprakları olmuştur. Kurtuluş Savaşı’yla bu toprakların önemli bir bölümünü, yeni devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları içinde tutmayı başarabildik. Büyük Taarruzla, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran yolu açmış ve ardından Cumhuriyetimizi kurmuş olmakla birlikte, istiklal ve istikbal mücadelemiz bitmemiştir. “TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET” ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, inşallah, bugün yaşadığımız tehditleri de bertaraf edecektir.

Başarı ve başarısızlığın Allah’ın iznine tabi olduğunu dile getiren Başkan Özgökçe, ancak her ikisi de insanın fiili ve nazari duasının neticesi olduğunu kaydetti. Başkan Özgökçe, “Muasır medeniyete öncülük eden ‘Yeni Türkiye’ ancak bu bilinçle kurulur. Yeni nesil belediyeciliğin öncüsü olan Tuşba Belediyesi olarak, hemşerilerimizle birlikte gerçekleştireceğimiz hizmetlerimizde; bütün vatandaşların katılımcı yönetimi benimsemesine, Allah’ın nimetlerini doğru bir şekilde değerlendirip ülke kalkınmasına katılmalarına, hiç kimseyi ötekileştirmeden birbirlerini sevmelerine vesile olacağız. Büyük ve güçlü bir Türkiye için hep birlikte el ele ve daha çok çalışarak, onların kurduğu bu büyük ülkeyi, medeniyet yarışında en ön sıraya taşımaya söz veriyoruz. Mukaddes vatanımızın birliği ve bütünlüğünü perçinlediği ve bütün dünyaya kabul ettirdiği bu çok anlamlı zaferin 95. yıl dönümünde, bugün tüm Türkiye olarak birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımızın olduğu bir gerçektir. Suriye, Irak ve Ortadoğu’da oynanmak istenen oyunlar göz önündeyken, başta Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yâd ediyor, ülkemizin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve cephede omuz omuza çarpışan kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” şeklinde konuştu.