ŞEHR-İ TUŞBA’DA ŞEHRİ RAMAZAN ÖĞRENCİ BULUŞMASI

İftar sofrası ve Ramazan ayı ruhuna uygun etkinliklerle Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayında paylaşma ruhunu yaşatan Tuşba Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, binler Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerini, aileleri, Akademisyenleri ve idari personeli Kampüs İftar sofrasında buluşturdu.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Türkiye’nin dört bir yanından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)’ne gelerek eğitimlerini sürdüren Üniversite öğrencileri ile Akademisyen ve idari personel ve aileleriyle mükemmel bir ortamda iftar sofrasını kurdu. YYÜ Eğitim Fakültesi ile öğrenci yurtları ve Akademik-idari personel Lojmanları arasında gerçekleştirilen iftar yemeğine, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, YYÜ Prof. Dr. Rektörü Peyami Battal, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Uzun, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, yüzlerce öğretim üyesi, idari personel ve aileleri ile binlerce öğrenci katıldı.

TUŞBA BELEDİYESİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE İFTARDA BULUŞTU

Kurulduğu günden itibaren Van'da yaptıkları örnek belediyecilik hizmetleri ile AK Belediyeciliğin Van Merkezinde numunei imtisali olan Tuşba Belediyesi bu gün Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazanda İftar Sofrasını Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden binlerce öğrenciyle buluşturdu. Başta yurdumuzun dört bir yanında gelen öğrencilerin, Akademik personelin ve idari personel ile ailelerin havuz başında yoğun katılımı ile gerçekleşen iftara Üniversite Camii imamların Kuranı Kerim tilaveti,  Ramazana dair sohbetleri ve ilahileri ile Ramazanın Ruhuna uygun olarak gerçekleşen iftar için öğrenciler, hocalar ve veliler, kendilerinden olan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye iftar yemeği için yüzbinler teşekkür ettiler. Fevzi Hocamız hizmetleriyle değil sadece Van'da tüm Türkiye'de örnek belediyecilik yapmaktadır. Geldiğimizde adeta harabe bir kenti andıran Van'da özellikle Tuşba tarafından eşine ratlanmayacak bir performans ile örnek projeleri kıt kanaat imkanlar dahilinde hayata geçiren Başkan Özgökçe Van'dan ayrıldığımızda unutmayacağımız nadir insanlardan olacaktır. Özellikle projelerini sürekli halk ile Akademisyenler ile birlikte istişare toplantılarının bir kaçına katılanların anlattıkları bize keşke tüm Belediye Başkanları bu şekilde hareket ederek ihtiyaca göre ve aciliyet sıralaması yaparak hizmet verseler ve kamu mallarını heba etmeseler. Dürüst, çalışkan ve örnek kişiliğini her daim kendimize model aldığımız Başkan Özgökçe adeta ancak 30 yılda yapılacak hizmetleri 3 yıla sığdırabilmiştir. Bugüne kadar Üniversite ile barışık olan ve her zaman Üniversite ile birlikte çalışan tek belediye başkanı olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve tüm merkez ve öğrenci toplulukları ile pekçok etkinlik ve proje hayata geçirerek bir şekilde biz öğrencilerin gönlünde taht kurmuştur.

Sabit noktada verilen iftar yemeklerinin dışında ‘Sokak İftarları Projesi’ kapsamında öğrencilere yönelik iftar yemeği düzenlediklerini belirten Başkan Özgökçe, “Bildiğiniz gibi ben de Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin bir üyesi olarak uzun yıllar bilime, insanlığa hizmet verdim. Uzun yıllarımız burada araştırma, eğitim ve öğretimle geçti. Öğrencilerimizin ailelerinden uzak geçirdikleri Ramazanlarda ailelerinin sıcaklığını aratmayacak iftar sofrasına kendilerini davet ettik. Başta Sayın Rektörümüze, Genel Sekreterimize, Dekanlarımıza, Akademisyen ve idari personel arkadaşlarımıza, YYÜ Öğrenci Konseyi'ne ve her bölümden Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerimize bu davetimize icabet edip, bizleri yalnız bırakmadıkları için herbirine Tuşba Ailesi olarak ayrı ayrı teşekkür ederiz. Üniversite öğrencileriyle birlikte olmaktan mutlu olduklarını dile getiren Başkan Özgökçe, bu tür etkinlikleri gelecek yıllarda da inşallah sürdüreceklerini vurguladı. Başkan Özgökçe, “Burada eğitim gören öğrencilerimizin çoğu farklı noktalarda farklı mahallelerimizdeki iftar sofralarımıza geliyorlardı. Bu kez dedik biz iftar çadırımızı öğrencilerimize götürelim. İnşallah, bu önümüzdeki Ramazanlarda gelenekselleşir. Bu imkanları daha da arttırarak sürdürürüz. Tekrar bu kusursuz iftar programında katkıda bulunan ve emeği geçen başta Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze YYÜ Rektörümüze ve hocalarımıza, öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.