NİHAT HATİPOĞLU VAN’IN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

Tuşba Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum Programına’ katılan Hatipoğlu Vanlıların gönlünü fethetti.

Her yıl Peygamber Efendimizin Doğum Gününü kutlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu yıl ise Tuşba Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler tarafından hazırlanan program çerçevesinde Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve İlahi Sanatçısı Sedat Uçan’ın katılımıyla Kutlu Doğum Programı düzenlendi. Programa katılan Hatipoğlu Peygamber Efendimizi anlatırken Vanlıların gönlünü fethetti. Nur Tatar Spor salonunda düzenlenen Kutlu Doğum Programına yaklaşık 10 bin'i aşkın kişi katıldı.

“KARGAŞANIN EN BÜYÜK KAYNAĞI İNSANLARIN BİRBİRİNE TAHAMMÜL EDEMEMESİ”

Kutlu Doğum Programında konuşan Tuşba Belediye Başkanımız Fevzi Özgökçe, Kutlu Doğum Haftası’nın kutlanmasındaki en büyük amacın yüce dinimiz İslam’ı ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’i iyi anlayıp, onu idrak edebilmek gerektiğine dikkat çekti. Özgökçe, “Türkiye’de bugün yaşanan toplumsal huzursuzluk ve kargaşanın en büyük kaynağı insanların birbirine tahammül edememesi, birbirini anlayamaması, milli ve manevi ortak değerler etrafında kenetlenememesinden kaynaklanmaktadır. Oysaki Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim’ demek suretiyle insanlığa hoşgörü, sevgi, birlik, beraberlik, dayanışma, kaynaşma ve güzel ahlak çağrısında bulunuyor. Tüm insanlığa bin 444 yıl önce kurtarıcı olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in bizlere sevgiyi, kardeşliği, insanlara iyilik yapmayı, zor durumda olan kardeşlerimize yardımcı olmayı, ahlaklı ve dürüst olmayı, adaletli davranmayı öğütledi. Diyanet İşleri Başkanlığımız da bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası’nın temasını ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ olarak ele aldı. Üç ayların, toplumda sevgi ve kardeşlik duygularının öne çıktığı bu ayların dünyevi meşguliyetlerden sıyrılıp insanların yaratılış gayesini düşünmesi için son derece değerli fırsatlardır.” Diye konuştu.

“LEYLE-İ MİRAÇ, İKİNCİ BİR LEYLE-İ KADİR HÜKMÜNDEDİR”

Üç ayların Müslümanlar için değerli sayılan, ibadet, yenilenme ve manevi bakımdan zenginleşme imkânı tanıyan aylar olduğunu ifade eden Özgökçe, “Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi bu üç aylar içinde idrak etti. Yarın akşam idrak edeceğimiz, Miraç Kandili, mucizesinin maddi ve manevi yükselişe, her türlü kötülükten arındırılarak, gerçek insanlığa ve yüce mertebeye ulaşmak için bir davet olduğu gecedir. Manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, duygu birliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın hat safhaya çıktığı bu önemli gecede, bütün dünyada acının, gözyaşının, şiddetin ve terörün sona ermesi, insanlığın, barışı ve huzuru için bol bol dua edelim, Leyle-i Miraç, ikinci bir Leyle-i Kadir hükmündedir. Bu gece mümkün oldukça çalışmakla kazanç birden bine çıkar. Şirket-i maneviye sırrıyla, İnşallah her biriniz kırk bin dille tesbih eden bazı melekler gibi, kırk bin lisanla bu kıymettar gecede ve sevabı çok bu zindanı dünyada bu çilehanede ibadet ve dualar edeceksiniz.” Dedi.

“MANEVİ DUYGULARIN ÖNEMİNE YOĞUNLAŞILMALI”

Özgökçe konuşmasını şöyle sürdürdü: “Peygamberimizin Allah katına yükseliş günü olan Miraç Kandili, bizlerin de manevi dünyasında iyilik, iman ve kutlu değerlerin yükselişine sebep olması en büyük duamızdır. Bütün müminlerin huzur bulduğu bu gecede, Peygamberimizin mübarek yolculuğunu anlamak için manevi duyguların önemine yoğunlaşılmalı ve bu sayede mukaddes dinimizin bizlere sunduğu üstün değerler anlaşılmalıdır. Küslüklerin son bulduğu, yardıma muhtaç kimselere, hastalara şefkat ve yardım elinin uzatılması ile bu güzel gece daha da anlamlı hale gelecektir. Bu temennilerle, Allah katında edilen bütün duaların kabul edilmesini, İslam âlemi, Tuşbamız ve Van’ımız için Miraç Kandili'nin bütün güzelliklerin, adaletin, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin yolunu açmasını ve bizlerin manen ve madden yükselişe ve hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz eder, Şimdiden sizin Mi’racınızı tebrik ve Mi’rac Sahibinin (asm) sünnet-i seniyyesine sizi ve bizi tam muvaffak eylemesine Rahmet-i İlâhiyeden niyaz ediyorum.”

Özgökçe, son olarak programa katılan herkese teşekkür etti.

Program Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun sohbeti ve Sedat Uçan’ın ilahileri eşliğinde devam etti.