TUŞBA BELEDİYEMİZDEN ‘81 İL, 81 FİDAN’ ETKİNLİĞİ

Tuşba Belediyemiz; ‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ sloganıyla yapılan Cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma seferberliğine, 81 ilin adına 81 fidan dikerek destek verdi.
Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçen yıl 11 Kasım’ı Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan etmesinin ardından, ‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ sloganıyla yapılan ağaçlandırma seferberliği, bu yıl da Türkiye’nin 81 ilinde düzenlenen etkinliklerle milyonlarca fidanı toprak ile buluşturdu. Kampanyaya destek veren Tuşba Belediyemiz de düzenlediği bir etkinlikle Türkiye’deki 81 ilin ismini verdiği 81 fidanı toprak ile buluşturdu. Düzenlenen etkinlikle fidanlar; Belediye Başkanımız Salih Akman, Belediye Başkan Yardımcılarımız, Birim Müdürlerimiz ile Belediye personelinin katılımıyla toprakla buluşturuldu. Belediyenin yeni hizmet binasının çevresinde bulunan yaklaşık 20 bin metrekare alana fidan dikimini gerçekleştiren Belediye Başkanımız Salih Akman; ağaç dikiminin ve ormanların korunmasının vatan sevgisinin en önemli unsurlarından bir tanesi olduğunu söyledi.
Bir ulusun uygarlık düzeyinin üzerinde yaşadığı toprakları ağaçlandırmasıyla ölçüldüğünü vurgulayan Başkanımız Akman, “Biz de Tuşba Belediyesi olarak tüm Türkiye’de yürütülen ‘‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ ağaçlandırma seferberliğine destek olmak için hizmet binamızın çevresine her ilin adını verdiğimiz fidan dikimlerini gerçekleştirdik. Başkan yardımcılarımız, Birim Müdürlerimiz ve Belediye personelimiz ile 81 ilimizin adına 81 fidanı toprak ile buluşturduk” ifadelerini kullandı.