BELEDİYE BAŞKANIMIZ SALİH AKMAN’NIN “MUHTARLAR GÜNÜ” KUTLAMA MESAJI.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SALİH AKMAN’NIN  “MUHTARLAR GÜNÜ”  KUTLAMA MESAJI.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SALİH AKMAN’NIN  “MUHTARLAR GÜNÜ”  KUTLAMA MESAJI.

Belediye Başkanımız Salih Akman tüm Muhtarların 19 Ekim ‘’Muhtarlar Günü ”nü yayımladığı bir mesajla kutladı.

Muhtarlar bizlerin yaptığımız hizmetlerde istişare mercimizdir, dile getiren Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, “19 Ekim tarihi, 19.10.2015 tarihli ve 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim gününün hükümetimiz tarafından "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmesi, devletimiz ve hükümetimizin, muhtarlarımıza verilen önem ve kıymetin nişanesidir.

Başkanımız Akman: ‘’Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da yerel yönetim anlayışına katılımcılığın sağlanmasında önemli bir misyon üstlenmektedirler.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarlarımızla bir araya gelmesi ve yerel yönetimler olarak bizlerin de muhtarlarımızla bir araya gelip istişarelerde bulunmamız devletimizin ve bizlerin muhtarlarımıza verdiği kıymet ve ehemmiyettin göstergesidir. Hayata geçirdiği projelerle toplumun tüm kesiminden büyük takdir toplayan Belediyemiz, Muhtarlarımızın kendi mahalleleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, muhtarlarla istişare toplantıları düzenledi. Bu toplantılarda, üzerinde mutabık kalınan fikir alışverişinin sonuçlarını vatandaşlara hizmet olarak geri dönüşüm yaptık. Kısa sürede ilçenin birçok sorununu çözdük.

Muhtarlarla istişare ettiğimizde mahallelerdeki engellerin ve problemlerin çok daha hızlı mesafe katederek çözüme ulaştığına şahit olduk. Muhtarlar, vatandaşlarımızın gönüllü katılımıyla ihtiyaçları belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini yükseltmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalleleriyle ilgili konularda görüş bildirmek ve diğer kurumlar ile işbirliği yapmaları yanında aynı zamanda bulundukları bölgenin en önemli kanaat önderleridir.

Devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olan muhtarlarımız, vatandaşlarımızla iç içe olmak, talep, problem ve ihtiyaçlarını yetkili makamlara arz ederek çözüme vesile olmak hususunda daha iyi imkânlar elde etmişlerdir’’ dedi.

Başkanımız Akman,  ‘’Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, iyi bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü`nü tebrik eder, sağlık ve mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.