TUŞBA BELEDİYEMİZ, KAÇAK YAPILAŞMAYA FIRSAT VERMİYOR

Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizerek, “Denetimlerimizi bu yönde aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

İnşaat mevsiminin başlamasıyla, yapılabilecek kaçak yapıların önüne geçmek için denetimlerini artıran Tuşba Belediyemiz, kesinlikle kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyecek. Van’ın kronikleşmiş sorunların en önemli nedenlerinden olan plansız ve kaçak yapılaşma ile mücadelesinin kararlılıkla sürdürüleceklerini söyleyen Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, alınan bu kararın vatandaşın yararına olduğunu dile getirdi.

BAŞKANIMIZ AKMAN, ‘KAÇAK YAPILAŞMA BERABERİNDE KRONİKLEŞEN SORUNLAR GETİRDİ’

1980'li yılların başından bu yana gerek köyden kente göç, gerekse yaşanan terör olaylarından dolayı hızla artan göçün beraberinde çarpık kentleşmeyi getirdiğini ifade eden Başkanımız Akman, buna paralel olarak artan kaçak yapılaşmanın da beraberinde bir takım sorunlar getirdiğini kaydetti. Kaçak yapılaşmanın beraberinde getirdiği birçok sorunun aradan geçen süreden dolayı çözülemeyecek duruma geldiğini anlatan Başkanımız Akman, “Kaçak yapılaşmanın şehre getirdiği kronikleşen sorunları göz önüne aldığımızda bu konuya kararlılıkla yaklaşmamız gerektiğini gösteriyor” dedi.

‘KAÇAK VE KONTROLSÜZ YAPILAN HER YAPI ÖLÜM VE GÖZYAŞI DEMEKTİR’

Kaçak inşaatların bir şehrin kanserli hücreleri gibi olduğunu ve bu yüzden hiçbir şekilde arzu etmediklerini vurgulayan Başkanımız Akman, “Bunun için eğer zamanında bu kanserli hücreye müdahale etmesek, tüm vücuda yayılır ve şehri yaşayamaz hale getirir. Biz Tuşba Belediyemiz olarak kesinlikle kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz. Bunun için tüm hemşehrilerimizin inşaata başlamadan belediye gelerek gerekli izinlerini alsınlar. Bu işlemler bugün kendileri için belki biraz zaman kaybı ve biraz külfet ve yük olarak görülse de ilerde bize dua edecekler. Çünkü gerek ilimiz de gerekse Elazığ’da yaşanan depremlerde gördük ki ‘Deprem değil, yapı öldürüyor’ İlimiz deprem kuşağında ve bunu için kaçak ve kontrolsüz yapılan her yapı ölüm ve gözyaşı demektir. Bu yüzden ruhsatsız hiç bir yapıya izin vermeyeceğiz. Yasalarda da büyük cezalar öngörülüyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için şimdiden uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.