TUŞBA BELEDİYESİNDEN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA ZİYARET

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezinde tedavi gören çocukları ziyaret ederek oyuncak dağıttı.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe Van Valisi İbrahim Taşyapan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe,  YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ,Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer, İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz, Başhekim Doç. Dr. Cengiz Demir ve serviste görevli doktorlar katıldı. Çocuklar ve yakınlarıyla tek tek ilgilenen ve sorunlarını dinleyen Vali Taşyapan ve Başka Özgökçe, Tuşba Belediyesi tarafından getirilen oyuncakları çocuklara hediye ettiler.

Çocukların sağlık durumları ile alakalı doktorlardan bilgi alan Vali Taşyapan ve Başkan Özgökçe Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezinde böbrek, kornea ve ilik naklinin yapıldığını ifade ederek, Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle hasta çocukları ziyaret ederek moral vermek istediklerini ifade ettiler. konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe:'' Burada tedavi gören kardeşlerimizin yanında olmak istedik. Hasta olan kardeşlerimiz için  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze  böyle anlamlı bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür ediyoruz. Umarım bu ziyaretimiz çocuklarımız için moral ve şifa olur. umarım bu tür ziyaretler  tüm halkımızca sık, sık yapılır ve haslatarımız moral bulur. Tüm hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimiz sunuyorum'' dedi. Başkan Özgökçe'nin açıklamalarının ardından Van Valisi İbrahim Taşyapan ise ''Tedavi gören kardeşlerimizi ziyaret ettik, ailelerinin yanında olduk. Tuşba Belediye Başkanımız onlara güzel hediyeler sağlamış. Biz de onlara takdim ettik. İnşallah onlar da tedavilerini olup, sağlıklarına kavuşup, hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam edecekler. Eğitimlerine zaten burada devam edebiliyorlar. Ama uzun süreli bir tedavi olma sebebiyle hem ailelerin hem de çocukların sabır göstermesi gerekiyor. İnşallah onlar da burada sağlıklarına kavuşacaklar' dedi.

Basın mensuplarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Vali Taşyapan, “Hastalık öncesi aldığımız tedbirler çok önemli bir husustur. Dünya özellikle bunun üzerinde çalışıyor. Ama hastalık olduktan sonra da hastanelerimiz, doktorlarımız, sağlık imkânlarımız çok şükür iyi bir seviyededir. Bu konuda ilimiz de oldukça iyi bir seviyede' ifadelerini kullandı.