TUŞBA’DA HASTA KURTARMA OPERASYONU

Tuşba Belediyemiz ekipleri, rahatsızlanan bir kişiyi hastaneye getirmek için gittiği sırada yolda mahsur kalan sağlık ekipleri için seferber oldu.

Tuşba İlçesi Güveçli Mahallesi’nde rahatsızlanan bir kişiyi hastaneye getirmek için yola çıkan sağlık ekipleri Güveçli ile Göllü mahalleleri arasına gelindiğinde ambulans yolun kaygan oluşundan dolayı kontrolden çıkarak kara saplandı. Kendi imkânları ile ambulansı bulunduğu yerde çıkarmaya çalışan sağlık ekipleri, başarılı olamayınca Tuşba Belediyemiz ile irtibata geçtiler. Hemen harekete geçen Tuşba Belediyemiz Karla Mücadele ekibi, tipinin de etkili olduğu bölgede güçlükle ilerleyerek kısa sürede ambulansa ulaştılar.

Greyder yardımı ile etrafında biriken karları temizlendikten sonra bağlanan zincir ile ambulans saplandığı yerden çıkarıldı. Tipiden dolayı yer yer kapalı olan mahalle yolunu açarak ambulansa eşlik eden Tuşba Belediyemiz Karla Mücadele ekipleri, sağlık ekiplerini Güveçli Mahallesi’ne ulaştırdılar. Sağlık ekipleri, hastaya ilk müdahaleyi evde yaptıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırdılar. Durumu iyi olduğu öğrenilen hasta için seferber olan isimsiz kahramanlar kısa sürede sağlıkçılarla birlikte mahalleye ulaşarak hastayı hastaneye kaldırıldıktan sonra yol açma çalışmalarına kaldıkları yerden devam ettiler.

Tuşba Belediyemiz Karla Mücadele ekipleri, cuma günü başlayan kar yağışı ve zaman zaman etkili olan tipi nedeniyle kapanan mahalle yollarını Belediye Başkanımız Salih Akman’ın talimatları doğrultusunda gece gündüz yoğun mesai harcayarak sürekli açık tutmaya çalıştıklarını söylediler.