“Zamanın İzi” Sergisi Tuşba’da Sanatseverlerle Buluştu 13 Ekim 2025, 16:00
Tuşba Belediyesi, sanatın birleştirici gücünü yansıtan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Aryen Hûner’in katkılarıyla 18 ressamın ortak çalışmasıyla hazırlanan “Zamanın İzi” adlı resim sergisi, Tuşba Belediyesi hizmet binasında sanatseverlerle buluştu.
Tuşba Belediyesi'nde ziyaretçilerini ağırlayan sergi, 15-19 Ekim tarihleri arasında Kalecik Eski Van Evleri’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Zengin eser çeşitliliğiyle geçmişten günümüze uzanan bir sanat yolculuğu sunan “Zamanın İzi” sergisi, tarihi ve kültürel değerlere dikkat çekiyor.
'Amacımız Hem Tarihi Yerleri Çizmek Hem de Halka Tanıtmak'
Serginin açılışında konuşan Ressam Abdullah Babat, serginin hazırlık süreciyle ilgili bilgi vererek şunları söyledi: “18 ressam arkadaşla birlikte Başkale’ye gittik. Amacımız hem tarihi yerleri çizmek hem de halka tanıtmaktı. Yaklaşık on dört arkadaş Başkale’de gezip tarihi yerlerin fotoğraflarını çektik. Döndükten sonra atölyemizde herkes kendi yorumuyla, kendi tekniğiyle çizmeye başladı. Kimi bir, kimi iki resim yaptı. Üç önemli tarihi yer vardı: Dêra Sor, Kofiraz ve Bartholomeus. Bu yerler çok tanınmıyor. Amacımız bu alanları görünür kılmak, korunması ve restorasyonu için farkındalık oluşturmaktı.”
'Tüm Halkımızı Sergiye Davet Ediyoruz'
Serginin açılışına katılan Tuşba Belediye Eşbaşkanı Hanım Akkoş ise sanatın toplumsal hafızayı güçlendiren bir araç olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Bugün tarih üzerine çok değerli bir resim sergisine ev sahipliği yapıyoruz. Ressamların emeklerine sağlık; oldukça önemli bir çalışma ortaya koymuşlar. Sergide dikkat çekici eserlerden biri Dêra Sor resmi. Bu yapı, bu toprakların kadim tarihini en iyi şekilde yansıtıyor. Ressamlarımız bunu çok başarılı bir biçimde resmetmişler. Tuşba Belediyesi olarak bugün bu sergiye ev sahipliği yapıyoruz, Çarşamba gününden itibaren Kalecik Eski Van Evleri’nde devam edecek. Tüm halkımızı bu anlamlı sergiyi gezmeye davet ediyoruz.”
Çarşamba günü Eski Van Evleri'nde sanatseverlerle buluşacak olan “Zamanın İzi” sergisi, tarihî mekânların sanat aracılığıyla yeniden hatırlatıldığı önemli bir sergi olarak sanatseverleri bekliyor.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantıları Sürüyor
05 Şubat 2026, 10:23 -
Tuşba Belediyesi 2025 Yılı Gelir-Gider Tablosunu Açıkladı
04 Şubat 2026, 17:38 -
Tuşba Belediyesi’nden Geri Dönüşüm ve Sanat Atölyesi
04 Şubat 2026, 17:07 -
Yeni Marangozlar Sitesi'nde Kar Mesaisi
03 Şubat 2026, 21:05 -
Tuşba Belediye Meclisi Şubat Ayı ikinci Oturum Tamamlandı: Gündem Sosyal Yardım Ve Eğitim
03 Şubat 2026, 11:29 -
Tuşba Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantıları Rojava Gündemiyle Başladı
02 Şubat 2026, 11:51 -
Okul Bahçelerinde Kar Temizliği Yapıldı
31 Ocak 2026, 20:19 -
Fen İşleri Müdürlüğü Göllü Mahallesi 'nde Kardan Kapanan Çiftlik Yollarını Açtı
29 Ocak 2026, 16:59 -
İstasyon Mahallesi Pazar Yerinde Akşam Saatlerinde Kar Temizliği
28 Ocak 2026, 21:14 -
Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden 15 Temmuz Parkı’nda Kar Temizliği
27 Ocak 2026, 16:55








