Zabıta Müdürlüğü El Konulan Bozuk Ürünleri İmha Etti 21 Ekim 2024, 14:47
Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinleri, marketler ve fırınlarda denetim gerçekleştirdi.
Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan birçok işletmede denetim gerçekleştirdi.
Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın sağlıklı ve hijyenik gıdaya ulaşması için ilçe genelinde denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, Tuşba ilçesinde bulunan; okul kantinleri, fırın ve marketleri denetleyerek; son kullanma tarihi geçmiş, paketleme ve saklama koşulları uygun olmayan ürünlere el koyarak halk sağlığını tehdit eden birçok ürünü imha etti.
‘Denetimlerimiz Sürecek’
Zabıta Müdürü Sertaç Faruk Eriş, yapılan denetimlerle gıda güvenliği ve hijyen koşullarına uygunluğu sağlamakta kararlı olduklarını söyledi. Eriş, “Zabıta ekiplerimiz, gıda güvenliği ve hijyen koşullarına uygunluğu denetlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Bütün işletmeleri denetleyerek; son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışını engellemek, hijyen koşullarını sağlamak, saklama ve paketleme koşullarına uygunluğu sağlamak amacıyla düzenli denetimlerimiz sürecek. Önceliğimiz yurttaşların güvenli gıdaya erişimi ve ihtiyaçlarının en sağlıklı şekilde temin edilmesi,” dedi.
‘El Konulan Ürünler İmha Edildi’
Halk sağlığının birinci öncelikleri olduğunu vurgulayan Eriş, “Yapılan denetimlerde; çocuk maması, içecek grubu, süt grubu başta olmak üzere birçok ürüne el konuldu. El konulan ürünler, ekiplerimiz tarafından çevreye atık olarak geri dönmeyecek şekilde imha edildi,” dedi.
Eriş, aynı zamanda denetimler sırasında cezai işlem uygulandığını da söyleyerek, “Mamul ürün satışı yapan market, bakkal, kantin ve fırın gibi işyerleri tek tek denetlenerek; hijyen koşullarını sağlamayan, halk sağlığını tehdit eden işletmelere ağır cezai işlemler uygulanmıştır,” ifadelerini kullandı.
Cezai İşlem Uygulandı
Eriş, son olarak şunları ifade etti: “Toplum sağlığını korumak önceliğimiz. Bu tür denetimleri belli bir periyotla değil daha sık ve tavizsiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. İşletmelerin de aynı duyarlılığı gösterip gıda güvenliğine dikkat etmeleri çağrısında bulunuyoruz.”
Denetimlerde, işletmelere hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarılar yapılırken, belirlenen eksikliklerin giderilmesi için gerekli süre verildi. Ayrıca, uygun olmayan koşullarda üretim yapan bazı işletmelere cezai işlem uygulandı.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantılarını Tamamladı: ‘Canlar Rant Kurbanı Olmasın’
06 Şubat 2026, 11:17 -
Tuşba Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantıları Sürüyor
05 Şubat 2026, 10:23 -
Tuşba Belediyesi 2025 Yılı Gelir-Gider Tablosunu Açıkladı
04 Şubat 2026, 17:38 -
Tuşba Belediyesi’nden Geri Dönüşüm ve Sanat Atölyesi
04 Şubat 2026, 17:07 -
Yeni Marangozlar Sitesi'nde Kar Mesaisi
03 Şubat 2026, 21:05 -
Tuşba Belediye Meclisi Şubat Ayı ikinci Oturum Tamamlandı: Gündem Sosyal Yardım Ve Eğitim
03 Şubat 2026, 11:29 -
Tuşba Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantıları Rojava Gündemiyle Başladı
02 Şubat 2026, 11:51 -
Okul Bahçelerinde Kar Temizliği Yapıldı
31 Ocak 2026, 20:19 -
Fen İşleri Müdürlüğü Göllü Mahallesi 'nde Kardan Kapanan Çiftlik Yollarını Açtı
29 Ocak 2026, 16:59 -
İstasyon Mahallesi Pazar Yerinde Akşam Saatlerinde Kar Temizliği
28 Ocak 2026, 21:14











