Zabıta Ekiplerinden İnci Kefali Denetimi 07 Mayıs 2025, 11:06
Tuşba Belediyesi, inci kefalinin üreme dönemlerinde uygulanan av yasağı ile ilgili denetimlerini sürdürüyor.
Van Gölü’nün endemik türü inci kefalinin üreme dönemi olan 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında uygulanan av yasağı kapsamında, Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri hem gece hem de gündüz denetimlere devam ediyor. Ekipler, kaçak avcılığın önüne geçmek ve bu eşsiz balık türünün neslini korumak için 7/24 esasına göre denetimlerini sürdürüyor.
İnci Kefalinin Van Gölü’ne dökülen tatlı sulara göç ettiği bu dönemde, Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle akarsu ağızlarında ve üreme alanlarında yoğunlaşarak, kaçak avcılara karşı sıkı kontroller gerçekleştiriyor. Aydınlatma materyalleri ve dronlar gibi teknolojik imkânlardan da faydalanan ekipler, balıkların üreme sürecini güvenli bir şekilde tamamlamasını hedefliyor.
Ekipler Av Yasağı Boyunca Sahada Olacak
Zabıta Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İnci kefali, Van Gölü’nün en önemli değerlerinden biri. Bu balığın korunması, sadece bölgemizin ekosistemi için değil, aynı zamanda geçimini bu balıktan sağlayan binlerce insan için de büyük önem taşıyor. Ekiplerimiz, av yasağı süresince 24 saat sahada görev yaparak kaçak avcılığı önlemek için kararlılıkla çalışıyor. Yurttaşların da bu konuda duyarlı olmasını ve yasağa uymasını diliyoruz,” dedi.
Denetimler sırasında tespit edilen ağlar ve diğer avlanma araçlarına el konulurken, yasağa uymayanlar hakkında idari para cezaları uygulanıyor. Ekipler, balık satış noktalarını rutin olarak denetlerken, inci kefalinin korunması için mahalle muhtarları ve yurttaşlarla iş birliği yaparak bilinçlendirme faaliyetlerine de devam ediyor.
Tuşba Belediyesi, inci kefalinin geleceğini güvence altına almak ve Van Gölü’nün bu eşsiz türünü gelecek nesillere aktarmak için farkındalık yaratmak amacıyla bilgilendirme çalışmalarına ve denetimlere devam edeceğini duyurdu.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi Spor Sahalarında Bakım ve Onarım Çalışması Yaptı
06 Kasım 2025, 15:23 -
Tuşba Belediyesi’nden Çitören’de Sahile Erişim Kolaylığı
06 Kasım 2025, 08:32 -
Kadın Dayanışması Kök Salıyor: Tuşba’da “Kadın Ormanı” Hayata Geçti
05 Kasım 2025, 16:49 -
Tuşba Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantıları Devam Ediyor
05 Kasım 2025, 11:43 -
Tuşba Kadın Meclisi’nin İlanı Katledilen Kadınlara Adandı
04 Kasım 2025, 13:52 -
Tuşba’da Parklar Yenileniyor: Kamelyalar Boyanıyor, Banklar Dayanıklı Malzemeyle Değiştiriliyor
04 Kasım 2025, 10:55 -
Oto Sanayi Sitesi’nde Kapsamlı Temizlik Çalışması
31 Ekim 2025, 10:50 -
Tuşba Belediyesi Ağaç Budama Çalışmalarına Devam Ediyor
30 Ekim 2025, 16:26 -
Parklarda Bakım Çalışmaları: “Alanlarımıza Sahip Çıkalım” Çağrısı
30 Ekim 2025, 14:06 -
Çevre Koruma Müdürlüğü Temizlik Çalışmalarını Sürdürüyor
30 Ekim 2025, 12:41
