Xanê Akdoğan Bostanı’nda kolektif emek 16 Temmuz 2026, 08:49
Tuşba Belediyesi bünyesinde kurulan Xanê Akdoğan Kadın Bostanı’nda, kışlık hazırlıklara yönelik ekolojik üretim mesaisi başladı. Kadın Politikaları Müdürlüğü’nün Altıntepe Mahallesi’nde kurduğu ve doğrudan mahalleli kadınların kolektif işletimine bırakılan bostanda, kadınlar hem toprağı işliyor hem de kadın dayanışmasını büyütüyor.
Kadın Politikaları Müdürlüğü çalışanları ile mahalleli kadınlar, bostanda bir araya gelerek çapa yaptı ve yabani ot temizliği gerçekleştirdi. Toprağın havalandırılmasının ardından, sonbaharda hasat edilerek kışlık konserve, kurutmalık ve dondurucu hazırlıklarında kullanılmak üzere taze fasulye ekimi yapıldı.
Kadın odaklı ve ekolojik belediyecilik modeli
Kadınların toplumsal ve ekonomik yaşamda üretimle güçlenmesini hedefleyen Müdürlük, ekolojik ve kadın üretimine dayanan çalışmalarına devam ediyor. Kadın Politikaları Müdürü Berivan Ağacanoğlu, "Endüstriyel ve kimyasal tarım yöntemlerinin aksine toprağın verimliliğini doğal yollarla korumak ve sürdürülebilir yerel üretimi güçlendirmeyi temel amaç olarak belirledik," dedi.
Ağacanoğlu, Xanê Akdoğan Kadın Bostanı’nın sadece tarımsal bir üretim alanı değil, aynı zamanda yeni bir yaşam modeli olduğunu vurguladı. Ağacanoğlu, "Kadın üretimine dayalı, ekolojik belediyecilik anlayışımız doğrultusunda, yaşamın her alanında kadın emeğini ve ortak üretimi büyütmeye devam ediyoruz. Altıntepe Mahallesi’nde kurulan ve mahalledeki kadınlara devrettiğimiz bostanımızda, müdürlük olarak aktif bir şekilde yer alıyoruz. Kadınlarla omuz omuza yürüttüğümüz bu çalışma kolektif emeğin ve doğayla uyumlu ekolojik yaşamın en somut örneklerinden biridir," ifadelerini kullandı.
Ağacanoğlu ayrıca kadınların yaşamın her alanında söz ve karar sahibi olmasını destekleyen, doğayı ve kolektif yaşamı önceleyen bu tür çalışmaların ilçenin diğer mahallelerinde de yaygınlaştıracaklarını vurguladı.
DIĞER HABERLER
-
Kalecik ve Şemsibey halkından kentsel dönüşüm itirazı: Bizi göçe zorlayan değil, yaşamımızı koruyan bir plan istiyoruz
27 Ağustos 2026, 17:30 -
“Kolektif Emekle Temiz Kentler” kampanyası kapsamında esnaflar ziyaret edildi
24 Ağustos 2026, 08:29 -
Tuşba Belediyesi Canik Mahallesi'nde de kilitli parke taşı çalışmalarına başladı
21 Ağustos 2026, 16:20 -
Tuşba’da asfalt çalışması: 'Bu hizmet Büyükşehir Eşbaşkanlarımızın hizmetidir'
20 Ağustos 2026, 08:49 -
Tuşba Belediyesi Seyrantepe’de asfalt serimine başladı
18 Ağustos 2026, 16:01 -
Kadın Eşbaşkanlardan Tuşba Belediyesi’ne ziyaret
18 Ağustos 2026, 13:48 -
“Kolektif Emekle Temiz Kentler” kampanyası başladı
18 Ağustos 2026, 09:56 -
Tuşba Belediyesi’nden eşit hizmet: Aşit Mahallesi ilk defa hizmetle buluşuyor
13 Ağustos 2026, 09:06 -
Eşbaşkanlardan hastane ziyareti
12 Ağustos 2026, 09:18 -
Çomaklı Mahallesi’nde sahipsiz köpekler kayıt altına alınarak sahiplendirildi
12 Ağustos 2026, 09:12








