Tuşba Kadın Meclisi’nin İlanı Katledilen Kadınlara Adandı 04 Kasım 2025, 13:52
								Tuşba Belediyesi Kadın Meclisi’nin kuruluşu, belediye binası önünde düzenlenen açıklama ile kamuoyuna duyuruldu. Açıklamayı okuyan Tuşba Belediyesi DEM Parti Meclis Üyesi Mizgin Avras, meclisin başta Rojin Kabaiş olmak üzere katledilen tüm kadınlara ithaf edildiğini belirtti.
Açıklamaya, Tuşba Belediye Eşbaşkanı Hanım Akkoş, Kadın Meclisi üyeleri ve belediye meclis üyeleri katıldı. Avras, konuşmasında kadına yönelik şiddetin bireysel değil politik bir olgu olduğuna dikkat çekerek, toplumun tüm kesimlerinin bu mücadelede sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurguladı.
“Kadına Yönelik Şiddet Politiktir”
Kadına yönelik şiddetin her geçen gün kamuoyunun gündeminde yer aldığını ifade eden Avras, “Son olarak Rojin Kabaiş olayında da görüldüğü gibi kadına yönelik şiddet politiktir ve bu doğrultuda tüm toplumun birinci elden sahiplenmesi gereken bir olgudur,” dedi.
Şiddetin önlenmesi konusunda tüm kurumların önemli yükümlülükler üstlenmesi gerektiğini dile getiren Avras, yerel yönetimlerin bu noktada kritik bir sorumluluk taşıdığını ifade etti:
“Partimizin Eşbaşkanlık sistemiyle yerel yönetimlerde kadını karar mekanizmalarına koymasıyla başlayan sorumluluğumuz, meclislerde de eşit temsiliyeti esas alan bir yaklaşımla sürmektedir. Yine bulunduğumuz kentlerde sosyal yaşam alanlarının tamamından kadının soyutlanmasına karşı ürettiğimiz projelerle kadın kimliğinin, kadın bakış açısının yaşamın her alanına yansımasına yönelik çaba içerisindeyiz.”
“Kadın Özgürlükçü Belediyeciliği Sürdüreceğiz”
Avras, bir buçuk yıllık yerel yönetim sürecinde kadınlar için önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek şu sözleri kaydetti:
“Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü ve toplumcu bir anlayışla tüm kent yurttaşlarına eşit hizmet verme sözümüzü yerine getirmek için çaba gösteriyoruz. Bizim yönetimimizde özgür ve eşit bir yaşam için kadınlar özgün ve özerk olarak örgütlenir. Eşbaşkanlık ve eşit temsiliyet bunun vücut bulmuş halidir. Bizler kentlerimizi ayrımcılıktan, eşitsizlikten ve cinsiyetçilikten arındırdığımız müddetçe başarılı bir yerel yönetimden bahsedebiliriz. Erkek şiddetine karşı her alanda etkili mücadele yürütebilirsek anlamlı bir iş yaptığımızdan söz edebiliriz. Kadınların toplumsal, ekonomik ve kültürel gelişimini destekleyecek projeleri hayata geçirdiğimiz oranda gerçek manada varlığımızdan söz edebiliriz.”
Avras, kadınların özgün ve özerk örgütlenmesinin önemine vurgu yaparak, “Yerelde uygulanacak etkin politikalarla kadına yönelik şiddetin sona ermesi mümkün olabilir. Bu nedenle, kadına yönelik şiddetin sona ermesinde belediyelerde yapılacak her çalışma daha da anlam kazanmaktadır. Yerel demokrasi kadın ile başlar. Şiddetsiz bir yaşamı kadınlarla birlikte inşa edeceğiz,” dedi.
Kadın Meclisi Kuruldu
Avras, açıklamasının sonunda Tuşba Belediyesi Kadın Meclisi’nin kuruluşunu duyurdu:
“Kadınların daha görünür olması, çalışma yaşamında etkin rol üstlenmesi, şiddete karşı mücadele ve dayanışmayı büyütme amacıyla Kadın Meclisi’ni kurduğumuzu ilan ediyoruz," dedi.
Avras, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Elbette yolumuz uzun, yapılacak birçok çalışma var. Ancak kadınlar olarak tüm bunları başarabileceğimize inancımız tamdır. Bu bilinç ve inançla belediyemizin Kadın Meclisi’nin tüm kente ve halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz.”
Açıklama, alkışlarla son buldu.
DIĞER HABERLER
- 
											
												
Tuşba Kadın Meclisi’nin İlanı Katledilen Kadınlara Adandı
04 Kasım 2025, 13:52 - 
											
												
Tuşba’da Parklar Yenileniyor: Kamelyalar Boyanıyor, Banklar Dayanıklı Malzemeyle Değiştiriliyor
04 Kasım 2025, 10:55 - 
											
												
Oto Sanayi Sitesi’nde Kapsamlı Temizlik Çalışması
31 Ekim 2025, 10:50 - 
											
												
Tuşba Belediyesi Ağaç Budama Çalışmalarına Devam Ediyor
30 Ekim 2025, 16:26 - 
											
												
Parklarda Bakım Çalışmaları: “Alanlarımıza Sahip Çıkalım” Çağrısı
30 Ekim 2025, 14:06 - 
											
												
Çevre Koruma Müdürlüğü Temizlik Çalışmalarını Sürdürüyor
30 Ekim 2025, 12:41 - 
											
												
Tuşba Belediyesi’nden Parklarda Gece Denetimi
28 Ekim 2025, 21:19 - 
											
												
Altıntepe Mahallesi'nde Su Taşkınlarına Karşı Önlem
24 Ekim 2025, 10:17 - 
											
												
Altıntepe Mahallesi’nde Stabilize Yol Çalışmasıyla Ulaşım Rahatladı
23 Ekim 2025, 17:32 - 
											
												
Altıntepe Mahallesi’nde Yağmur Sularına Karşı Drenaj Çalışması Yapıldı
22 Ekim 2025, 14:44 
    
																				                                        
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            
				





