Tuşba'da Temizlik Seferberliği 02 Eylül 2024,
Tuşba'da temizlik seferberliği
Tuşba'da, Belediye Eşbakanları, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve DEM Parti ile DBP'nin il ve ilçe örgütlerinin katıldığı temizlik çalışması yapıldı.
Van’da uzun süredir problem olarak görülen çevre temizliği, Van Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği çalışmayla başlamıştı. Tuşba Belediye’si bugün Akköprü ve Seyrantepe mahallelerinde temizlik çalışmasının startını verdi.
Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde “Duyarlı Toplum Temiz Van” sloganıyla başlatılan temizlik seferberliği Tuşba ilçesinde Eşbaşkanlar Hanım Akkoş ve Ümit Keser, TMMOB üyeleri, DEM Parti ve DBP il ve ilçe örgütleri ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Akköprü ve Seyrantepe mahalleleri olmak üzere iki noktadan başlayan temizlik çalışması halkın katılımıyla gerçekleşti. Farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan temizlik seferberliği daha temiz ve yaşanılır bir kent bilincinin oluşturulmasını hedefi taşıyor.
Eşbaşkan Akkoş: İlçemizi hep beraber yaşanılır kılacağız
Eşbaşkan Akkoş, “Duyarlı Toplum Temiz Van” şiarıyla başlatılan kampanyanın bütün kente yayılarak farkındalık oluşturmak gerektiğini belirterek, “Kentimizi her anlamda daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Temizlik çalışmalarına halkımızla beraber katılıp farkındalık bilinci yaratmak için mahallelerimizde çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz. Kentimizin doğasına, kültürüne, gölüne sahip çıkarak geleceğe çok daha temiz, çok daha yeşil, çok daha yaşanılır bir kent bırakacağız,” dedi.
Eşbaşkan Keser: Bu yolu beraber yürüyeceğiz
Sadece temizlik çalışmalarında değil kentin her türlü sorununda halkla beraber olacaklarını ifade eden Keser, “Bugün başlattığımız temizlik seferberliğinin tek günle sınırlı kalmayacağının bilinmesini istiyoruz. Bu yola çıkarken ilçemizi hep beraber yöneteceğimizin sözünü verdik. Sokaklarda, caddelerde, parklarda, kentimizin herhangi bir yerinde bir sorun varsa bunu da beraber çözeceğiz. Halkımızın desteği bizler için çok önemli. Sizlerden aldığımız güçle ilçemizi çok daha iyi bir duruma getireceğimize inancımız tam,” dedi.
Akköprü ve Seyrantepe mahallelerinde sabahın erken saatlerinde başlayan temizlik çalışması, sokkaklarda bulunan çöplerin toplanmasıyla son buldu. Eşbaşkanlar temizlik kampanyasına destek veren STK ve parti temsilcilerine teşekkür etti.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantılarını Tamamladı: ‘Canlar Rant Kurbanı Olmasın’
06 Şubat 2026, 11:17 -
Tuşba Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantıları Sürüyor
05 Şubat 2026, 10:23 -
Tuşba Belediyesi 2025 Yılı Gelir-Gider Tablosunu Açıkladı
04 Şubat 2026, 17:38 -
Tuşba Belediyesi’nden Geri Dönüşüm ve Sanat Atölyesi
04 Şubat 2026, 17:07 -
Yeni Marangozlar Sitesi'nde Kar Mesaisi
03 Şubat 2026, 21:05 -
Tuşba Belediye Meclisi Şubat Ayı ikinci Oturum Tamamlandı: Gündem Sosyal Yardım Ve Eğitim
03 Şubat 2026, 11:29 -
Tuşba Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantıları Rojava Gündemiyle Başladı
02 Şubat 2026, 11:51 -
Okul Bahçelerinde Kar Temizliği Yapıldı
31 Ocak 2026, 20:19 -
Fen İşleri Müdürlüğü Göllü Mahallesi 'nde Kardan Kapanan Çiftlik Yollarını Açtı
29 Ocak 2026, 16:59 -
İstasyon Mahallesi Pazar Yerinde Akşam Saatlerinde Kar Temizliği
28 Ocak 2026, 21:14



