Tuşba’da kırsalda parke taşı, merkezde asfalt mesaisi sürüyor 21 Eylül 2026, 15:29
Tuşba Belediyesi, 2026 yılı yol yapım sezonu kapsamında kırsal mahallelerde kilitli parke taşı döşeme, merkez mahallelerde ise asfalt serimi çalışmalarına devam ediyor.
Akçift, Aşit, Canik ve Gendelova mahallelerinde çalışmalar tamamlanırken, Derebey Mahallesi’nde çalışmalar sürüyor. Esenpınar Mahallesi’nde de kilitli parke taşı çalışmalarına başlandı.
Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmek ve mahalle yollarını daha kullanışlı hale getirmek amacıyla yürüttüğü yol çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü, kırsal mahallelerde kilitli parke taşı döşeme, merkez mahallelerde ise asfalt serimi gerçekleştiriyor.
Kırsal mahallelerde yürütülen çalışmalar kapsamında Akçift, Aşit, Canik ve Gendelova mahallelerinde kilitli parke taşı döşeme çalışmaları tamamlandı. Derebey Mahallesi’nde çalışmalar devam ederken, Esenpınar Mahallesi’nde de kilitli parke taşı çalışmalarına başlandı.
Merkez mahallelerde asfalt serimi
Müdürlük, kırsal mahallelerdeki çalışmaların yanı sıra merkez mahallelerde de asfalt serim çalışmalarını sürdürüyor. Yol yapım ve düzenleme çalışmalarıyla mahallelerde ulaşımın daha konforlu ve güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.
Tuşba Belediyesi, ilçe genelinde mahallelerin ihtiyaçları doğrultusunda yürüttüğü çalışmalarla ulaşım altyapısını iyileştirmeyi ve yurttaşların günlük yaşamını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Müdürlük, yol yapım ve düzenleme çalışmalarının sezon boyunca devam edeceğini belirtti.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi'nden taziye evlerine destek: İlk etapta beş mahallenin eksiği giderildi
27 Ekim 2026, 16:11 -
Eşbaşkan Keser: ‘Kayyım zulmünün bir de imar ve planlamaya yansıması var’
26 Ekim 2026, 14:39 -
Tuşba Belediyesi’nden ekolojik yaşam vurgusu
24 Ekim 2026, 16:36 -
Tuşba’da asfalt çalışmaları sürüyor: Hedef 40 bin ton
22 Ekim 2026, 14:30 -
Tuşba’da yol çalışmaları sürüyor: İstasyon Mahallesi’nde asfalt serimi başladı
21 Ekim 2026, 14:43 -
Eşbaşkanların incelediği okul yolunda çalışmalar tamamlandı, halk memnun
20 Ekim 2026, 17:46 -
Tuşba’da Van Gölü’nün korunması için ortak mücadele çağrısı
20 Ekim 2026, 00:20 -
Akköprü Mahallesi'nde daha önce açılan okul yolunda asfalt serimi de tamamlandı
19 Ekim 2026, 19:45 -
Tuşba’da halk buluşmaları devam ediyor
19 Ekim 2026, 09:32 -
Kadınlar el emeğiyle süs eşyası üretiyor
16 Ekim 2026, 15:38






