Tuşba’da Kazı Çalışmaları Sonrası Bozulan Yollar Onarıldı 12 Aralık 2025, 12:10
Tuşba’da VASKİ ve doğalgaz kazıları nedeniyle bozulan yollar, Beyüzümü, Kalecik ve İskele mahallelerinde Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yeniden stabilize edilerek ulaşıma uygun hale getirildi.
Tuşba’da VASKİ ve doğalgaz çalışmaları sonrası ilçe genelinde çeşitli sokaklarda meydana gelen yol bozulmaları, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen onarım programıyla giderildi. Belediye yetkilileri, özellikle kış öncesi bozulan zeminlerin güçlendirilmesinin trafik güvenliği açısından önem taşıdığını vurguladı.
Çalışması Tamamlanan Yollarda Tekrar Çalışma Yapıldı
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, daha önce stabilize çalışması tamamlanan Beyüzümü Mahallesi 21. Sokak ile Kalecik Mahallesi Gül Sokakta, altyapı kazılarının zeminde oluşturduğu tahribatı yeniden değerlendirerek kapsamlı bir düzeltme yaptı. Çalışmalar kapsamında yol yüzeyindeki çökme ve deformasyonlar kaldırıldı, ardından sokaklar tekrar stabilize edilerek araç geçişine daha uygun hale getirildi.
Yol iyileştirme çalışmaları yalnızca bu iki mahalleyle sınırlı kalmadı. İskele Mahallesi Süleyman Şah Yurdu çevresinde, hem doğalgaz hem de VASKİ kazılarının ardından bozulan zeminlerde de geniş çaplı düzenleme yapıldı. Ekipler, bölgedeki yollarda yapılan düzeltme ve sıkılaştırma işlemleriyle kış aylarında oluşabilecek çamurlaşma ve trafik güvenliği risklerinin önüne geçmiş oldu.
Fen İşleri Müdürlüğü, altyapı kurumlarının gerçekleştirdiği kazı çalışmalarının ardından ortaya çıkan yol sorunlarının çözümünün, planlı bakım-onarım programının önemli bir parçası olduğunu belirtti.
Müdürlük, farklı mahallelerde benzer çalışmaların ihtiyaç oldukça süreceğini, ulaşımın kesintiye uğramaması için saha ekiplerinin düzenli olarak kontrol yaptığını ifade etti.
DIĞER HABERLER
-
Kalecik ve Şemsibey halkından kentsel dönüşüm itirazı: Bizi göçe zorlayan değil, yaşamımızı koruyan bir plan istiyoruz
27 Ağustos 2026, 17:30 -
“Kolektif Emekle Temiz Kentler” kampanyası kapsamında esnaflar ziyaret edildi
24 Ağustos 2026, 08:29 -
Tuşba Belediyesi Canik Mahallesi'nde de kilitli parke taşı çalışmalarına başladı
21 Ağustos 2026, 16:20 -
Tuşba’da asfalt çalışması: 'Bu hizmet Büyükşehir Eşbaşkanlarımızın hizmetidir'
20 Ağustos 2026, 08:49 -
Tuşba Belediyesi Seyrantepe’de asfalt serimine başladı
18 Ağustos 2026, 16:01 -
Kadın Eşbaşkanlardan Tuşba Belediyesi’ne ziyaret
18 Ağustos 2026, 13:48 -
“Kolektif Emekle Temiz Kentler” kampanyası başladı
18 Ağustos 2026, 09:56 -
Tuşba Belediyesi’nden eşit hizmet: Aşit Mahallesi ilk defa hizmetle buluşuyor
13 Ağustos 2026, 09:06 -
Eşbaşkanlardan hastane ziyareti
12 Ağustos 2026, 09:18 -
Çomaklı Mahallesi’nde sahipsiz köpekler kayıt altına alınarak sahiplendirildi
12 Ağustos 2026, 09:12












