Tuşba’da Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor 27 Şubat 2026, 13:17
Dün gece itibarıyla kent genelinde etkisini artıran kar yağışının ardından, Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde kar temizleme çalışmalarına hız kesmeden başladı.
İlçe sakinlerinin günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi ve ulaşımın aksamaması amacıyla ekipler birçok noktada eş zamanlı çalışma yürüttü.
Kırsal mahallelerde öncelikli olarak ana arterlere müdahale edildi. Bu kapsamda Alaköy ve Mollakasım mahallelerini birbirine ve ilçe merkezine bağlayan yollar temizlenerek yeniden ulaşıma açıldı. Merkez mahallelerde ise Seyrantepe ve Beyüzümü’nde cadde ve sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi.
Ekipler, buzlanmaya karşı önleyici tedbirleri de sürdürerek güvenli ulaşım için yoğun mesai harcıyor.
Fen İşleri Müdürlüğü, ilçenin dört bir yanında 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürürken, sürücülerin dikkatli olmaları ve kar lastiği olmadan trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi’nde 1 Mayıs öncesi Toplu İş Sözleşmesi
30 Nisan 2026, 22:53 -
Eksiklerini gideren işletmeye onay: Tuşba Belediyesi mührü kaldırdı
30 Nisan 2026, 16:25 -
Tuşba Belediyesi'nden çocuklara özel etkinlik: Kedi Evi ve Ters Ev ziyareti
30 Nisan 2026, 14:15 -
Oto Sanayi Sitesi’ne ziyaret: Hizmet üretmeye devam edeceğiz
28 Nisan 2026, 15:30 -
Eski Van Evleri yenileniyor: Bakım ve onarım çalışmaları sürüyor
28 Nisan 2026, 09:00 -
İstasyon Etüt Merkezi'nde ücretsiz deneme sınavı ve rehberlik hizmeti
26 Nisan 2026, 13:50 -
Hebûn Kadın Dayanışma Merkezi’nde iletişim ve ekran bağımlılığı atölyesi
22 Nisan 2026, 16:39 -
Tuşba Belediyesi’nden ekolojik duyarlılık: İnci kefalinin göç yolları temizleniyor
20 Nisan 2026, 15:45 -
Tuşba Belediyesi’nden çocuklar için ‘Hirço û Mozmozik’ oyunu
20 Nisan 2026, 09:09 -
Tuşba Belediyesi’nden ‘Anadil’ hamlesi: Kürtçe dil kursları başladı
17 Nisan 2026, 11:33




