Tuşba’da kadınlar su kabağından abajur üretiyor 24 Temmuz 2026, 09:38
Tuşba Belediyesi, kadınların üretime katılımını destekleyen çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda belediye tarafından hayata geçirilen su kabağından dekoratif abajur yapımı kursu, kadınlardan yoğun ilgi görüyor.
Kadın odaklı toplumcu belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Tuşba Belediyesi, daha önce açtığı dikiş, epoksi ve filografi atölyelerinin ardından bu kez su kabağından dekoratif abajur yapımı kursunu kadınlarla buluşturdu.
Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen kursta kadınlar, bir yandan yeni bir el sanatı öğrenirken diğer yandan birlikte üretmenin ve dayanışmanın mutluluğunu yaşıyor. Belediye tarafından ücretsiz olarak temin edilen malzemelerle yürütülen eğitimlerde kursiyerler, doğal su kabaklarını özenle temizleyip içlerini oyduktan sonra farklı desen ve motiflerle süsleyerek birbirinden özgün abajurlar hazırlıyor.
'Emeğimiz görünüyor oluyor'
Atölyenin heyecanını paylaşan kursiyerlerden Fatma Kaya, kurs sayesinde el emeğinin görünür olduğunu belirterek, “Yeni bir şey öğrenmek ve bunu kadınlarla birlikte yapmak gerçekten çok değerli. Su kabağını işleyip ona yeniden şekil vermek hem keyifli hem de dinlendirici," dedi.
Abajur yapımını anlatan Kaya, "Kabakları temizleyip içlerini oyuyor, ardından desenler çizip boyayarak tamamen kendi emeğimizle ürünler ortaya çıkarıyoruz. Bize bu imkânı sağlayan, tüm malzemeleri ücretsiz karşılayan ve kadın emeğine değer veren Tuşba Belediyesi’ne teşekkür ediyorum," ifadelerini kullandı.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi’nden Samancılar Sitesi’ne stabilize yol desteği
17 Eylül 2026, 16:30 -
BİK Heyetinden Tuşba Belediyesi’ne ziyaret
17 Eylül 2026, 15:59 -
Eşbaşkanlar Derebey Mahallesi’nde kilitli parke taşı çalışmalarını inceledi
16 Eylül 2026, 16:54 -
Tuşba Belediyesi çalışanlarına uygulamalı psikolojik ilk yardım eğitimi
16 Eylül 2026, 13:35 -
Tuşba Belediyesi Akköprü Mahallesi’nde de asfalt çalışmasına başladı
15 Eylül 2026, 15:15 -
Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda sezon sonu çalışmaları
15 Eylül 2026, 11:37 -
Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda 2026 Sezonu Sona Eriyor
14 Eylül 2026, 16:38 -
Derebey Mahallesi’nde kiilitli parke taşı çalışmaları başladı
14 Eylül 2026, 13:33 -
Tuşba Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantıları tamamlandı
11 Eylül 2026, 12:39 -
Beyüzümü Mahallesi’nde asfalt çalışmaları kesintisiz sürüyor
09 Eylül 2026, 15:44





