Tuşba’da Anneler Günü’ne özel etkinlik: Kadınlar “Demsala Dawî” belgeselinde buluştu 06 Mayıs 2026, 17:27
Tuşba Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü, Anneler Günü kapsamında ilçedeki kadınlara yönelik bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte kadınlar, Demsala Dawî adlı belgeseli birlikte izledi. Yoğun katılımla gerçekleşen programın sonunda, anneleriyle etkinliğe katılan çocuklara oyuncak dağıtıldı.
'Yaşamımızı kuran annelerdir'
Etkinlikte konuşan Eşbaşkan Hanım Akkoş, katılımcıların Anneler Günü’nü kutlayarak, "Gelişiniz bizi çok mutlu etti. Önümüzde Anneler Günü var ama sadece bir gün değil, her gün Anneler Günü olsun. Önümüzü aydınlatan, yaşamımızı kuran annelerdir, sokaklarda direnen annelerdir. Bu etkinlik küçük bir şey olabilir ama sizlerle bir araya gelmek bizim için çok değerli. Cuma günü Eski Van Evleri’nde yapacağımız dengbêj dinletisinde de sizleri görmek bizi mutlu edecek. Bizi yalnız bırakmayacağınızı biliyoruz. Hepiniz hoş geldiniz," dedi.
Demsala Dawî izletildi
Kürtçe bir belgesel olan “Demsala Dawî”, yönetmen Kazım Öz imzası taşıyor. Film, geleneksel toplumsal baskılar ve feodal yapılar içinde varoluş mücadelesi veren kadınların hikâyesini konu alıyor. Doğanın döngüsü ile sert coğrafyanın yaşam koşullarını iç içe işleyen yapım, kırsal hayatın katı kuralları arasında sıkışmış karakterlerin duygusal yolculuğunu gözler önüne seriyor.
Belgeselde, ataerkil sistemin ağır yüklerini omuzlayan kadın karakterler, sessiz ama güçlü bir direniş sergilerken, kültürel değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında da önemli bir rol üstleniyor.
DIĞER HABERLER
-
Eşbaşkanlar Akçift Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi
05 Ağustos 2026, 13:56 -
Ağustos Ayı Meclis Toplantıları devam ediyor
05 Ağustos 2026, 13:02 -
Tuşba Meclisi’nde kadın hakları, sosyal destek ve ekonomi konuları görüşüldü
04 Ağustos 2026, 11:19 -
Tuşba Belediye Meclisi'nde Şengal anması: 'Şengal’i Unutmayalım!'
03 Ağustos 2026, 12:14 -
Kadın Politikaları Müdürlüğü’nden Belediye Çalışanlarına Film Gösterimi
31 Temmuz 2026, 13:22 -
Şair Ahmet Telli Van’da şiirleriyle Anıldı
28 Temmuz 2026, 10:44 -
Kırsalda yollar yenileniyor: Akçift Mahallesi’nde parke taşı çalışmaları başladı
27 Temmuz 2026, 16:52 -
Mollakasım Sahili’ne güneş enerjili aydınlatma ve 20 yeni çardak
27 Temmuz 2026, 12:39 -
Tuşba’da kadınlar su kabağından abajur üretiyor
24 Temmuz 2026, 09:38 -
Alaköy’de kadınların talepleri dinlendi
24 Temmuz 2026, 09:28












