Tuşba Belediyesi ‘Xanê Akdoğan Kadın Kent Bostanı’nda hasat başladı 14 Ağustos 2025, 11:11
Tuşba Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda açılışını gerçekleştirdiği “Xanê Akdoğan Kadın Kent Bostanı”nda hasat başladı. Hasat sırasında konuşan Belediye Eşbaşkanı Hanım Akkoş, bu bostanlarla komünal yaşamı örmeye çalıştıklarını dile getirdi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) öncülüğünde tüm bölgede çalışması yürütülen ve Van’ın Tuşba Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Xanê Akdoğan Kadın Kent Bostanı”nda ilk hasat başladı.
Tuşba ilçesinin Altıntepe Mahallesi’nde haziran ayının başında açılışı gerçekleştirilen kent bostanında, kadınların kollektif çalışması sonucu üretimin ilk temelleri atılmıştı.
Sadece bir tarım alanı değil; dayanışmayı, üretimi ve kadınların komünal örgütlülüğünü sağlamayı amaçlayan kent bostanında, kadınların hem ekonomik olarak güçlenmesi hem de ekolojik üretim bilinciyle kente katkı sunması amaçlanıyordu.
İlk Hasatta Yüzler Gülüyordu
Bostanda gerçekleştirilen ilk hasatta Tuşba Belediye Eşbaşkanı Hanım Akkoş ile belediye Meclis üyeleri de hazır bulundu.
Yaz aylarının başında ekimi gerçekleştirilen domates, biber, salatalık gibi ürünlerin hasadını gerçekleştiren Eşbaşkan Akkoş ve kadınlar, bostanda yeşeren sebzelerin verimli olmasının mutluluğunu yaşadı.
‘Komünal Yaşama Katkı’
Burada kısa bir konuşma yapan Eşbaşkan Hanım Akkoş, kadın kent bostanını kurmalarının amaçlarına değinerek, “Amacımız kadınları üretimde bir araya getirmekti. Planladığımız o komünal yaşamı yaratmaktı amacımız. Bugün bu ürünlerin hasadında kadınlarla bir araya geldik. Çok da güzel oldu. Kadınlar burada bir araya gelerek sohbet ediyor, dayanışma gösteriyor, ev dışına çıkmış oluyorlar,” dedi.
Bostanların komünal yaşama katkısının önemine vurgu yapan Akkoş, “Bunun haricinde burada hem sosyalleşiyor kadınlar, hem ekip biçiyor, hem ev ekonomisine katkıda bulunuyor. Bu yıl bu bostanla başladık ancak önümüzdeki sene bunu geliştireceğiz. Ürün çeşitliliğini de arttıracağız. Bütün kadınların bir araya gelmesi bizi sevindiriyor. Bu sevinci bugün tekrar yaşadık,” diye konuştu.
Bostanda üretim yapan kadınlar da ilk hasadı almalarının mutluluğunu paylaştı. Bostanda yaptıkları çalışmaları anlatan kadınlar, kent bostanı sayesinde bir araya geldiklerini ve keyifli vakit geçirdiklerini dile getirdi.
Kadınlar ayrıca, bu imkanı sağladığı için Eşbaşkan Akkoş ve belediye yönetimine teşekkür etti.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba’da Muhtarlarla Buluşma: Hizmetler Planlı ve Dayanışma İçinde Yürütülecek
07 Nisan 2026, 18:34 -
Şemsibey’de Soba Külü Temizliği Yapıldı
07 Nisan 2026, 14:40 -
Tuşba Belediye Meclisi'nde Sosyal Projeler ve İmar Gündemde
07 Nisan 2026, 14:12 -
Tuşba Belediyesi’nden Sahipsiz Köpekler İçin “Kayıtlı” Çözüm
06 Nisan 2026, 16:58 -
Tuşba Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantıları Başladı
06 Nisan 2026, 11:42 -
Eşbaşkan Keser Van İnşaat Yapı Dekorasyon Ve Emlak Fuarı'na Katıldı
05 Nisan 2026, 18:10 -
Eşbaşkanlar Deprem Sonrası Sahada: Halkımızın Yanındayız, Yaraları Birlikte Saracağız
04 Nisan 2026, 18:44 -
Seyrantepe Mahallesi’nde Drenaj Tamamlandı, Stabilize Çalışmaları Sürüyor
02 Nisan 2026, 16:23 -
Tuşba Belediyesi’nden Kapsamlı Temizlik: Cadde ve Sokaklar Yıkanıyor
02 Nisan 2026, 12:48 -
Seyrantepe Mahallesi’nde Drenaj ve Stabilize Çalışması Yapıldı
01 Nisan 2026, 17:12





