Tuşba Belediyesi "Xanê Akdoğan Kadın Kent Bostanı" Açıldı 04 Haziran 2025, 18:23
Tuşba Belediyesi, GABB öncülüğünde “Kadın Kent Bostanı” açılışını gerçekleştirdi. Bostana, 2023 yılında yaşamını yitiren Barış Annesi Xanê Akdoğan’ın ismi verildi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) öncülüğünde tüm bölgede çalışması yürütülen ve Tuşba Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Xanê Akdoğan Kadın Kent Bostanı” açıldı.
Kadın Kent Bostanı sadece bir tarım alanı değil; dayanışmanın, üretimin ve kadın özgürlüğünün yeşereceği bir yaşam alanı olarak tasarlandı. Proje sayesinde kadınlar hem ekonomik olarak güçlenecek, hem de ekolojik üretim bilinciyle kente katkı sunacak.
Tuşba’nın Altıntepe Mahallesi’nde bugün ilk fideleri toprağa verilen bostanın açılışına Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Tevgara Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi, Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı Hanım Akkoş, Belediye Meclis üyeleri ve mahalledeki kadınlar katıldı.
‘Yoksulluk Bitene Kadar Mücadelemiz Sürecek'
Açılışta konuşan Barış Anneleri Meclisi üyesi Xecê Akdoğan belediyeye teşekkür etti. Ardından konuşan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, “Bugün hepimiz için önemli ve anlamlı bir gün. Bir yandan heyecanlıyız bir yandan da üzgünüz. Bu bahçeye adı verilen Xanê annemiz yaşamı boyunca büyük bir mücadele verdi. Tuşba’da kadınların elleri günbegün toprakla buluşmaya başlayacak. Kadınlar nasıl ki toprakla yeni bir yaşamı ördülerse bugün de bu yaşamı örmeye devam edecekler. Kadınların öncülüğünde özgür bir ekonominin yaratılması için çaba içerisinde olacağız. Yıllardır kadın yoksulluğu bilinçli olarak derinleştiriliyor. Bu yoksulluk bitene kadar mücadele edecek ve imkanlarımızı seferber edeceğiz," dedi.
‘Kadınların Her Alanda Olmaları İçin Çalışmalarımızı Sürdüreceğiz'
Son olarak konuşan Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı Hanım Akkoş, “Xanê annemizin emeği hepimiz için büyük. Annemiz kalıcı bir barış için kadın katliamlarının olmaması için ve gençlerin iyi bir yaşam sürmesi için yıllarca emek verdi. Emek veren annelerimizin emeği her zaman dillendirilmeli. Kadınının eliyle fidelerimizi toprağa vereceğiz. Tuşba Belediyesi olarak her zaman kadınlardan yana olacağız. Kadınların her alanda olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz,” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından bostanın açılışı yapıldı. Kadınlar, fidelerin ekimini yaparak erbane eşliğinde halay çekti.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantıları Sürüyor
05 Şubat 2026, 10:23 -
Tuşba Belediyesi 2025 Yılı Gelir-Gider Tablosunu Açıkladı
04 Şubat 2026, 17:38 -
Tuşba Belediyesi’nden Geri Dönüşüm ve Sanat Atölyesi
04 Şubat 2026, 17:07 -
Yeni Marangozlar Sitesi'nde Kar Mesaisi
03 Şubat 2026, 21:05 -
Tuşba Belediye Meclisi Şubat Ayı ikinci Oturum Tamamlandı: Gündem Sosyal Yardım Ve Eğitim
03 Şubat 2026, 11:29 -
Tuşba Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantıları Rojava Gündemiyle Başladı
02 Şubat 2026, 11:51 -
Okul Bahçelerinde Kar Temizliği Yapıldı
31 Ocak 2026, 20:19 -
Fen İşleri Müdürlüğü Göllü Mahallesi 'nde Kardan Kapanan Çiftlik Yollarını Açtı
29 Ocak 2026, 16:59 -
İstasyon Mahallesi Pazar Yerinde Akşam Saatlerinde Kar Temizliği
28 Ocak 2026, 21:14 -
Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden 15 Temmuz Parkı’nda Kar Temizliği
27 Ocak 2026, 16:55






