Tuşba Belediyesi "Xanê Akdoğan Kadın Kent Bostanı" Açıldı 04 Haziran 2025, 18:23
Tuşba Belediyesi, GABB öncülüğünde “Kadın Kent Bostanı” açılışını gerçekleştirdi. Bostana, 2023 yılında yaşamını yitiren Barış Annesi Xanê Akdoğan’ın ismi verildi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) öncülüğünde tüm bölgede çalışması yürütülen ve Tuşba Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Xanê Akdoğan Kadın Kent Bostanı” açıldı.
Kadın Kent Bostanı sadece bir tarım alanı değil; dayanışmanın, üretimin ve kadın özgürlüğünün yeşereceği bir yaşam alanı olarak tasarlandı. Proje sayesinde kadınlar hem ekonomik olarak güçlenecek, hem de ekolojik üretim bilinciyle kente katkı sunacak.
Tuşba’nın Altıntepe Mahallesi’nde bugün ilk fideleri toprağa verilen bostanın açılışına Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Tevgara Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi, Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı Hanım Akkoş, Belediye Meclis üyeleri ve mahalledeki kadınlar katıldı.
‘Yoksulluk Bitene Kadar Mücadelemiz Sürecek'
Açılışta konuşan Barış Anneleri Meclisi üyesi Xecê Akdoğan belediyeye teşekkür etti. Ardından konuşan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, “Bugün hepimiz için önemli ve anlamlı bir gün. Bir yandan heyecanlıyız bir yandan da üzgünüz. Bu bahçeye adı verilen Xanê annemiz yaşamı boyunca büyük bir mücadele verdi. Tuşba’da kadınların elleri günbegün toprakla buluşmaya başlayacak. Kadınlar nasıl ki toprakla yeni bir yaşamı ördülerse bugün de bu yaşamı örmeye devam edecekler. Kadınların öncülüğünde özgür bir ekonominin yaratılması için çaba içerisinde olacağız. Yıllardır kadın yoksulluğu bilinçli olarak derinleştiriliyor. Bu yoksulluk bitene kadar mücadele edecek ve imkanlarımızı seferber edeceğiz," dedi.
‘Kadınların Her Alanda Olmaları İçin Çalışmalarımızı Sürdüreceğiz'
Son olarak konuşan Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı Hanım Akkoş, “Xanê annemizin emeği hepimiz için büyük. Annemiz kalıcı bir barış için kadın katliamlarının olmaması için ve gençlerin iyi bir yaşam sürmesi için yıllarca emek verdi. Emek veren annelerimizin emeği her zaman dillendirilmeli. Kadınının eliyle fidelerimizi toprağa vereceğiz. Tuşba Belediyesi olarak her zaman kadınlardan yana olacağız. Kadınların her alanda olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz,” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından bostanın açılışı yapıldı. Kadınlar, fidelerin ekimini yaparak erbane eşliğinde halay çekti.
DIĞER HABERLER
-
Kadın Politikaları Müdürlüğü Kapı Kapı Gezerek Dayanışmayı Örüyor
25 Şubat 2026, 14:19 -
Şemsibey Mahallesi'nde Kadınlara Yönelik Saha Çalışması
24 Şubat 2026, 18:25 -
Tuşba’da Tekerlekli Sandalyeler Kapı Kapı Teslim Edildi
24 Şubat 2026, 12:25 -
Eşbaşkan Hanım Akkoş, Van Kalesi’ndeki 8 Mart Etkinliğine Katıldı
24 Şubat 2026, 08:28 -
Altıntepe Mahallesi’nde Yol Çalışması: Halk İçin Sahadayız
20 Şubat 2026, 15:10 -
Marangozlar ve Mobilyacılar Sanayi Sitesi’ne Yeni Konteynerler Bırakıldı
19 Şubat 2026, 16:10 -
Öğrencilere Ücretsiz Deneme Sınavı Desteği
19 Şubat 2026, 13:22 -
Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yakılarak Tahrip Edilen Kent Mobilyalarını Yeniledi
18 Şubat 2026, 21:22 -
Karların Erimesiyle Birlikte Temizlik Hız Kazandı
18 Şubat 2026, 14:04 -
Şemsibey Mahallesi’nde Yol Seferberliği
17 Şubat 2026, 15:13






