Tuşba Belediyesi, Seyrantepe Mahallesi’nde Halkla Buluştu 04 Ekim 2025, 20:36
Tuşba Belediyesi, halk buluşmaları kapsamında Seyrantepe Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Toplantıya Eşbaşkan Hanım Akkoş, belediye meclis üyeleri ve ilgili birim müdürleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Eşbaşkan Hanım Akkoş, Seyrantepe’nin imarsız ve plansız bir şekilde kurulduğunu belirterek, bu durumun hem mahalle sakinleri hem de belediye açısından ciddi zorluklar yarattığını söyledi. Eşbaşkan Akkoş, “Seçim öncesi birçok projeyle geldik fakat belediyeyi ağır borçlarla devralınca projelerimizi istediğimiz gibi hayata geçiremedik. Kayyım uygulamaları nedeniyle de birçok ortak projemiz iptal edildi. Buna rağmen elimizden geleni yapıyoruz. Şimdi birlikte tartışıp, çözüm üretip pratikleştireceğiz” dedi.
Sorunlar Anlatıldı
Toplantıda söz alan mahalle sakinleri, yaşadıkları sorunları ve taleplerini ayrıntılı şekilde dile getirdi. Yurttaşlar, doğalgaz altyapısının büyük bir sorun olduğunu ve belediyenin bu konudaki görüşmeleri hızlandırarak çözmesi gerektiğini ifade etti. Çocukların okula ulaşımındaki güçlükler, imar sorunu ve müşterek tapulardan doğan mağduriyetler, çocuklar için park ihtiyacı, sağlık ocağının uzak olması nedeniyle ulaşımda yaşanan sıkıntılar, su kesintileri, yol yapımı ve yeni yolların açılması, çarpık kentleşme, istihdam yetersizliği, Kürtçe kreş talebi, ruhsat işlemleri, taziye evine masa ve sandalye desteği gibi birçok sorun dile getirildi.
'Şimdiye Kadar Hiçbir Belediye Yönetimi Bizleri Dinlememişti'
Mahalleli ayrıca, “Sorunlarımızın sadece toplantılarda konuşulmasını istemiyoruz, pratikte de çözülmesini bekliyoruz. Bizim gideceğimiz tek yer belediyelerimiz, bu yüzden size geleceğiz. Eleştireceğiz, çözüm isteyeceğiz ve siz de bize çözüm olacaksınız. Düzyol Caddesi açılmadan mahallemiz mahalle olmaz, belediye bu konuda yardımcı olmalı. Seyrantepe, Abdurrahman Gazi ya da İskele gibi değil; daha çok yoksul kesimin yaşadığı bir mahalle. Bu yüzden belediyeden mahallemizin kalkınması için çaba göstermesini bekliyoruz. Çok fazla çıkmaz sokak var, bunların açılmasını istiyoruz. Çöpler düzenli toplanmalı, kampanyalarla birlikte mahallemizi temizleyelim. Şimdiye kadar hiçbir belediye gelip halkın içerisine karışıp dinlememişti, ilk kez siz geldiniz. Bu bizim için çok kıymetli. Sorunlar sizinln başlamadı, sizden önce gelenler belediyeleri talan etti. Biz biliyoruz ki kısa sürede her şey çözülemez. Ama gelişiniz bizim için önemli,” sözleriyle görüşlerini dile getirdi.
'Eleştiriletiniz Ve Talepleriniz Çok Haklı'
Toplantının sonunda Eşbaşkan Hanım Akkoş, mahallelinin bütün taleplerine tek tek yanıt vererek şunları söyledi:
“Yaptığınız bütün eleştiriler haklı, talepleriniz haklı talepler. Bu sorunlar 30 yıllık sorunlar. İmar ve 18. Madde sorunu çözülmeden kimi sorunları çözemiyoruz. Sokak sokak gezdik Seyrantepe’yi, bütün sorunların farkındayız. Ama baştan söylediğimiz gibi kimi sorunların çözümü bizim elimizde değil. Geldiğimiz gibi ilk işimiz imar oldu. Üç mahallede bitirdik ama kayyım gelince askıdan indirip iptal etti. Biz yine de imar çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kayyımlar elbette gidecek ve biz çok daha güçlü hizmet üretebileceğiz. Kayyım olmasa imarı bitirmiş olacaktık. DSİ, VASKİ, ulaşım gibi sorunlar Tuşba Belediyesi’nin sorumluluk alanı dışında. Resmi yazışmaları yapıyoruz ısrarla. Birçok şey birbiri ile bağlantılı; sağlık ocakları mesela Sağlık Bakanlığı’na bağlı ama yer için biz çalışma yürütebiliriz. DEM Partili belediyeleri halkla karşı karşıya getirmek için her türlü engeli çıkarıyorlar. Buna rağmen kısıtlı imkânlarla büyük bir çaba gösteriyoruz. Bunlar zaten olması gereken hizmetler. Park için yer arayışımız sürüyor. Uzak yerler yerine bütün mahalle sakinlerinin ulaşabileceği bir alan bulmaya çalışıyoruz. Sizlerin önerdiği alanları not aldık, çalışmalara hemen başlayacağız. Bizlere kapınızı açtığınız, bizleri dinlediğiniz için teşekkür ederiz.”
Seyrantepe halk buluşması, mahalle sakinlerinin sorunlarını doğrudan belediye yönetimine iletmesi ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesiyle sona erdi.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi’nde 1 Mayıs öncesi Toplu İş Sözleşmesi
30 Nisan 2026, 22:53 -
Eksiklerini gideren işletmeye onay: Tuşba Belediyesi mührü kaldırdı
30 Nisan 2026, 16:25 -
Tuşba Belediyesi'nden çocuklara özel etkinlik: Kedi Evi ve Ters Ev ziyareti
30 Nisan 2026, 14:15 -
Oto Sanayi Sitesi’ne ziyaret: Hizmet üretmeye devam edeceğiz
28 Nisan 2026, 15:30 -
Eski Van Evleri yenileniyor: Bakım ve onarım çalışmaları sürüyor
28 Nisan 2026, 09:00 -
İstasyon Etüt Merkezi'nde ücretsiz deneme sınavı ve rehberlik hizmeti
26 Nisan 2026, 13:50 -
Hebûn Kadın Dayanışma Merkezi’nde iletişim ve ekran bağımlılığı atölyesi
22 Nisan 2026, 16:39 -
Tuşba Belediyesi’nden ekolojik duyarlılık: İnci kefalinin göç yolları temizleniyor
20 Nisan 2026, 15:45 -
Tuşba Belediyesi’nden çocuklar için ‘Hirço û Mozmozik’ oyunu
20 Nisan 2026, 09:09 -
Tuşba Belediyesi’nden ‘Anadil’ hamlesi: Kürtçe dil kursları başladı
17 Nisan 2026, 11:33















