Tuşba Belediyesi Sahipsiz Köpekleri Kayıt Altına Alıyor 14 Nisan 2026, 08:43
Tuşba Belediyesi, kırsal mahallelerde hayvan sağlığı ve kontrolüne yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce Halkalı ve Yaylıyaka mahallelerinde yapılan tespit çalışmalarının ardından, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kez Alaköy ve Tevekli mahallelerinde incelemelerde bulundu.
Yapılan saha çalışmaları kapsamında, çoban köpeklerinin kayıt altına alınmasına yönelik hazırlıklar başlatıldı. Tevekli Mahallesi’nde yaklaşık 4, Alaköy Mahallesi’nde ise 20 civarında çoban köpeği olduğu tespit edildi.
Veteriner İşleri Müdürü Mahmut Erçili, mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirdikleri görüşmelerde köpeklerin barınağa götürülerek kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi süreci hakkında bilgilendirme yaptı. Çalışma kapsamında belirlenen bir tarihte köpeklerin toplanarak barınağa götürüleceği, kısırlaştırma işlemlerinin ardından tekrar sahiplerine teslim edileceği belirtildi.
Alaköy Mahallesi’nde muhtar azasıyla yapılan görüşmede ise yürütülen çalışmanın memnuniyetle karşılandığı belirtildi. Mahalle sakinleri, köpeklerin kayıt altına alınmasının yaşanan sorunların çözümü açısından önemli olduğunu vurguladı.
Erçili, köpek sahiplenmek isteyen ancak maddi imkânı yetersiz olan yurttaşlara da bir yıl boyunca ücretsiz mama desteği sağlanacağını ifade etti.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi’nden Samancılar Sitesi’ne stabilize yol desteği
17 Eylül 2026, 16:30 -
BİK Heyetinden Tuşba Belediyesi’ne ziyaret
17 Eylül 2026, 15:59 -
Eşbaşkanlar Derebey Mahallesi’nde kilitli parke taşı çalışmalarını inceledi
16 Eylül 2026, 16:54 -
Tuşba Belediyesi çalışanlarına uygulamalı psikolojik ilk yardım eğitimi
16 Eylül 2026, 13:35 -
Tuşba Belediyesi Akköprü Mahallesi’nde de asfalt çalışmasına başladı
15 Eylül 2026, 15:15 -
Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda sezon sonu çalışmaları
15 Eylül 2026, 11:37 -
Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda 2026 Sezonu Sona Eriyor
14 Eylül 2026, 16:38 -
Derebey Mahallesi’nde kiilitli parke taşı çalışmaları başladı
14 Eylül 2026, 13:33 -
Tuşba Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantıları tamamlandı
11 Eylül 2026, 12:39 -
Beyüzümü Mahallesi’nde asfalt çalışmaları kesintisiz sürüyor
09 Eylül 2026, 15:44



