Tuşba Belediyesi Sahipsiz Köpekleri Kayıt Altına Alıyor 14 Nisan 2026, 08:43
Tuşba Belediyesi, kırsal mahallelerde hayvan sağlığı ve kontrolüne yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce Halkalı ve Yaylıyaka mahallelerinde yapılan tespit çalışmalarının ardından, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kez Alaköy ve Tevekli mahallelerinde incelemelerde bulundu.
Yapılan saha çalışmaları kapsamında, çoban köpeklerinin kayıt altına alınmasına yönelik hazırlıklar başlatıldı. Tevekli Mahallesi’nde yaklaşık 4, Alaköy Mahallesi’nde ise 20 civarında çoban köpeği olduğu tespit edildi.
Veteriner İşleri Müdürü Mahmut Erçili, mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirdikleri görüşmelerde köpeklerin barınağa götürülerek kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi süreci hakkında bilgilendirme yaptı. Çalışma kapsamında belirlenen bir tarihte köpeklerin toplanarak barınağa götürüleceği, kısırlaştırma işlemlerinin ardından tekrar sahiplerine teslim edileceği belirtildi.
Alaköy Mahallesi’nde muhtar azasıyla yapılan görüşmede ise yürütülen çalışmanın memnuniyetle karşılandığı belirtildi. Mahalle sakinleri, köpeklerin kayıt altına alınmasının yaşanan sorunların çözümü açısından önemli olduğunu vurguladı.
Erçili, köpek sahiplenmek isteyen ancak maddi imkânı yetersiz olan yurttaşlara da bir yıl boyunca ücretsiz mama desteği sağlanacağını ifade etti.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantıları başladı: Kararlar oy birliğiyle alındı
04 Mayıs 2026, 10:55 -
Tuşba Belediyesi’nde 1 Mayıs öncesi Toplu İş Sözleşmesi
30 Nisan 2026, 22:53 -
Eksiklerini gideren işletmeye onay: Tuşba Belediyesi mührü kaldırdı
30 Nisan 2026, 16:25 -
Tuşba Belediyesi'nden çocuklara özel etkinlik: Kedi Evi ve Ters Ev ziyareti
30 Nisan 2026, 14:15 -
Oto Sanayi Sitesi’ne ziyaret: Hizmet üretmeye devam edeceğiz
28 Nisan 2026, 15:30 -
Eski Van Evleri yenileniyor: Bakım ve onarım çalışmaları sürüyor
28 Nisan 2026, 09:00 -
İstasyon Etüt Merkezi'nde ücretsiz deneme sınavı ve rehberlik hizmeti
26 Nisan 2026, 13:50 -
Hebûn Kadın Dayanışma Merkezi’nde iletişim ve ekran bağımlılığı atölyesi
22 Nisan 2026, 16:39 -
Tuşba Belediyesi’nden ekolojik duyarlılık: İnci kefalinin göç yolları temizleniyor
20 Nisan 2026, 15:45 -
Tuşba Belediyesi’nden çocuklar için ‘Hirço û Mozmozik’ oyunu
20 Nisan 2026, 09:09



