Tuşba Belediyesi Sahil Şeridinde İnşa Edilen Kaçak Yapılara Göz Açtırmıyor 03 Ekim 2024, 12:56

Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Çitören sahiline yapılan kaçak yapıları tespit ederek yıktı.
Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Çitören sahiline yapılan kaçak yapıları Kıyı Kanunu’na muhalefet ve eşit kullanım hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle yıktı. Müdürlük, kaçak yapılara izin vermeyeceklerini belirterek çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.
Çitören sahilinde Zabıta Müdürlüğü tarafından yıkılan kaçak yapıların, yurttaşların eşit ve serbest kullanım hakkını engellediği aynı zamanda Kıyı Kanunu’na muhalefet ettiği tespit edildi. Herkesin eşit ve serbest bir şekilde kullanımına açık olan kıyılarda inşa edilen yapılara izin vermeyeceklerini belirten Tuşba Belediye Eşbaşkanı Ümit Keser, yurttaşların eşit haklarla, eşit kullanım alanına sahip olmaları için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.
‘Kıyı İşgaline İzin Vermeyeceğiz’
Eşbaşkan Keser, yurttaşların eşit kullanım hakkından taviz vermeyeceklerini belirterek, “Kıyı işgaline izin vermeyeceğimiz gibi yurttaşların eşit kullanım hakkını her zaman önceleyeceğiz. Tuşba Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan bütün yurttaşlarımızın haklarını eşit şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Kıyılar, kişilere değil bütün halka ait alanlardır. Bunu tekele alıp, rant alanlarına dönüştürmek isteyen herkesin karşısında durup gerekeni yapmaktan geri adım atmayacağız,” dedi.
Yurttaşlardan da destek beklediklerini ifade eden Eşbaşkan Keser, “Her yurttaşın sadece kıyılara değil, kentimizin doğasına, gölüne sahip çıkması gerekiyor. Aynı hassasiyetle yaklaştığımız zaman çok daha yaşanabilir bir kent inşa edebiliriz. Sahillerin, parkların, tarihi alanların doğal yapısını bozacak her türlü yapılaşma hem kentimizin belleğini yok edecek hem de gelecek nesillere beton yığını bırakmaktan öteye geçmeyecektir,” diye konuştu.
‘Ekolojik Belediyecilik Israrımızdan Vazgeçmeyeceğiz’
Çevre kirliliğine de dikkat çeken Eşbaşkan Keser, “Çevremiz sadece atıklarla değil beton yığınlarıyla da kirlenir. Kıyılara yapılmak istenen kaçak yapılar kıyının doğal dokusunu bozarak çevre kirliliğine sebep olur. Bizler, ekolojik belediyecilik ısrarımızdan vazgeçmeden çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz,” dedi.
Kentleşme sürecine değinen Eşbaşkan Keser, Tuşba ilçesinin kırsal alanlara sahip bir ilçe olduğunu belirterek, Tuşba’da kentleşme sürecini kaçak yapılarla değil ekosistem bütünlüğünü gözeten, iklim dostu ve yaşanabilir bir kentleşme süreci yürüteceklerini belirtti.
Eşbaşkan Keser, son olarak, ekolojik belediyecilik anlayışıyla; toplumun bütün kesimlerinin, sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde ve ekolojik bir bütünlük içerisinde katılımcı yollarla çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.
DIĞER HABERLER
-
Eşbaşkan Akkoş Bedesten Çarşısı’nda Kadınlarla Bir Araya Geldi
12 Eylül 2025, 17:33 -
Tuşba’da Düğün Salonlarına Sıkı Denetim
12 Eylül 2025, 11:25 -
15 Temmuz Parkı’ndaki Oyun Grupları Onarıldı
11 Eylül 2025, 15:06 -
Tuşba Belediyesi Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde Halkla Bir Araya Geldi
11 Eylül 2025, 08:40 -
Zabıta Müdürlüğünden Okullarda Denetim
09 Eylül 2025, 10:24 -
Tuşba'da Halk Toplantıları Başladı
08 Eylül 2025, 20:29 -
Beyüzümü Mahallesi’nde Yol Düzeltme ve Dolgu Çalışmaları Tamamlandı
06 Eylül 2025, 16:47 -
Tuşba Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantıları Sona Erdi
05 Eylül 2025, 13:08 -
Şemsibey Mahallesi’nde Ahır Yıkımı Gerçekleştirildi
04 Eylül 2025, 13:26 -
Tuşba Belediyesi Çocuk Şenliğinde Kürtçe Kitap Dağıttı
03 Eylül 2025, 18:05