Tuşba Belediyesi'nin "Çîrokên Muzîkal" Etkinliğine Büyük İlgi 28 Mayıs 2025, 09:39
Tuşba Belediyesi, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı kapsamında Kalecik Mahallesi'nde bulunan açık amfi tiyatrosunda "Çîrokên Muzîkal" etkinliği düzenledi.
Tuşba Belediyesi'nin, KURDÎGEH'in katkılarıyla Kalecik Mahallesi'nde düzenlediği ve yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği "Çîrokên Muzîkal" etkinliği, izleyiciler ile buluştu.
Etkinliğe DEM Parti İl Eşbaşkanları Gülşen Kurt ve Veysi Dilekçi, DBP İl Eşbaşkanları Gönül Uzunay ve Cemal Demir, Van Milletvekili Mahmut Dindar, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, Gevaş Belediye Eşbaşkanı Kübra Aktı, Özalp Belediye Eşbaşkanı Ecevit Ceylancı, Tuşba Belediyesi Eşbaşkanları Hanım Akkoş ve Ümit Keser, meclis üyeleri ve çok sayıda sivil toplum temsilcisinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.
Çîrokbêj Ayhan Erkmen, Dengbêj Hediye Kalkan ve Ehmedê Xiyî etkinlikte sahne aldı. Etkinliğe Vanlılar büyük ilgi gösterdi.
Masallar, Destanlar, Yaşanmış Hikâyeler
Ayhan Erkmen’in yıllardır üzerine çalıştığı ve yazmakla kalmayıp anlatımla sahnelere taşıdığı masallar, destanlar ve yaşanmış gerçek hikâyelerden oluşuyor. Ayhan Erkmen gecede, ünlü destanların dışında 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı münasebetiyle Kürt diline büyük hizmetleri olan Celadet Bedirxan Bey, Erebê Şemo ve Casîmê Celîl’în yaşam öykülerini de sahneledi. Erkmen’in performansı izleyicilerin büyük beğenisini topladı.
Etkinlik yaklaşık 2 saat sürdü. İzleyiciler hikâyeler eşliğinde dinledikleri dengbêjlerin ezgileriyle adeta mest oldu.
Etkinlik çekilen halaylarla sona ererken, belediye eşbaşkanları sanatçılara çiçek takdim etti.
'Dil Bir Halkın Varlığıdır'
Ardından konuşan KURDÎGEH Yöneticisi Mehdi Gerçekli “İnsanlık tarihindeki en büyük mücadele dil mücadelesidir. Çünkü dil varsa bir toplum vardır. Dil bir halkın varlığıdır. Biz dilimize sahip çıktıkça ve geliştirdikçe ancak bir toplum olabiliriz. Dilin yok olmasıyla kültürümüz, yaşamımız ve kişiliğimiz de biter” dedi.
Eşbaşkan Akkoş: Daha Fazla Etkinlik Düzenleyeceğiz
Tuşba Belediye Eşbaşkanı Xanê Akkoş ise, "Hepiniz hoş geldiniz. Gelişiniz bizleri mutlu etti. Bundan sonra kültür, sanat ve dil alanında çok daha fazla program düzenleyeceğiz. Kürt Dil Bayramı hepimize kutlu olsun. İnsanın dili varlık gerekçesidir," dedi.
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal da halka teşekkür ederek, Çîrokbêj Ayhan Erkmen'in bu gece kendilerini hikayeler eşliğinde tarihin dehlizlerinde gezdirdiğini söyledi. yaz boyunca bu tür etkinlikler yapmaya devam edeceklerini söyledi.
DIĞER HABERLER
-
Selahattin Eyyubi Parkı’nda Kapsamlı Bakım ve Onarım Çalışması
06 Aralık 2025, 13:44 -
3 Aralık Etkinlikleri Devam Ediyor: Kalecik Mahallesi'nde Fidan Dikimi Gerçekleştirildi
05 Aralık 2025, 17:11 -
Seyrantepe Mahallesi’nde Yeni Yol Hizmete Açıldı
05 Aralık 2025, 15:59 -
Tuşba Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantıları Sona Erdi
05 Aralık 2025, 10:35 -
3 Aralık Dolayısıyla Belediye Emekçileriyle Buluşma
04 Aralık 2025, 16:29 -
Eşbaşkan Akkoş ve Meclis Üyeleri Engelli Merkezini Ziyaret Etti
03 Aralık 2025, 16:21 -
Kadınlara Yönelik Üretim ve Dayanışma Atölyesi Düzenlendi
02 Aralık 2025, 16:33 -
Tuşba Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantıları Devam Ediyor
02 Aralık 2025, 10:12 -
Tuşba Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantıları Başladı
01 Aralık 2025, 16:11 -
Bozkurt: “Halkçı Belediyeciliği Sahada Uyguluyoruz”
27 Kasım 2025, 16:37


















