Tuşba Belediyesi'nden Zorlu Kış Şartlarında Özverili Çalışma 23 Şubat 2025, 11:57
Van'da dört gündür etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, günlük hayatı olumsuz etkilerken Tuşba Belediyesi ekipleri, çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.
Tuşba Belediyesi, dört gündür süren yoğun kar yağışı ve tipi gibi zorlu hava şartlarına rağmen yol açma ve kurtarma çalışmalarını aksatmadan yerine getirmeye devam ediyor. Bölgede etkili olan zorlu hava koşulları nedeniyle kapanan yollar, belediye ekiplerinin özverili çalışmalarıyla açık tutulmaya devam ediyor.
Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Güveçli Mahallesi'nde hasta bir yurttaşın hastaneye ulaştırılması gerektiği bilgisi üzerine harekete geçerek, karla kaplı yolları açıp sağlık ekiplerine destek verdi. Kar kalınlığının yer yer bir metreye ulaştığı bölgede, iş makineleri ile yürütülen karla mücadele çalışmaları sayesinde ambulansın geçişi için güvenli bir koridor oluşturuldu. Belediye ekiplerinin yoğun çalışması sayesinde ambulans, hastaya zamanında ulaşarak gerekli müdahaleyi gerçekleştirebildi.
Fen İşleri Müdürlüğü, kış mevsimi boyunca tüm ekip ve ekipmanlarıyla hazır bulunduklarını belirterek, özellikle acil durumlarda yurttaşların mağduriyet yaşamaması için anında müdahale ettiklerini vurguladı. Ekipler, kar yağışının yer yer devam ettiği bölgelerde kar temizleme çalışmalarını sürdürürken buzlanma ve don olaylarına karşı da tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.
Yapılan özverili çalışmalar, hem mahalle sakinleri hem de sağlık ekipleri tarafından takdirle karşılanırken, yurttaşlar Tuşba Belediyesi'nin kış şartlarındaki etkin mücadelesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Meteoroloji verilerine göre önümüzdeki günlerde de tipi ve don olaylarının etkili olacağını ifade eden Müdürlük, tüm imkanlarıyla 7/24 sahada çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, yurttaşlara olası kazalara karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu.
DIĞER HABERLER
-
Kadın emeğiyle büyüyen Hevpar Kadın Kooperatifi ilk hasadını gerçekleştirdi
07 Ekim 2026, 15:41 -
Tuşba Belediyesi asfalt ve kilitli parke çalışmalarını sürdürüyor
06 Ekim 2026, 14:58 -
Altıntepe’de yol çalışması: Eşbaşkan Keser sekiz sokakta inceleme yaptı
06 Ekim 2026, 08:49 -
Tuşba Belediyesi altı mahallede kilitli parke çalışmalarını tamamladı, Şahgeldi’de mesai başladı
05 Ekim 2026, 21:02 -
Tuşba’da altı köye ziyaret: Yurttaşlar yol, altyapı ve sulama sorunlarını anlattı
05 Ekim 2026, 11:10 -
Tuşba Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis toplantıları devam ediyor
04 Ekim 2026, 16:32 -
Eşbaşkanlar Seyrantepe ve Altıntepe’de halkla buluştu
03 Ekim 2026, 14:59 -
Tuşba’da güvenli yapılaşma için iskan denetimleri sürüyor
02 Ekim 2026, 14:07 -
Tuşba Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşimi gerçekleştirildi
02 Ekim 2026, 11:41 -
Altıntepe Mahallesi'nde işgaliye nedeniyle kapalı olan imar yolu açıldı
02 Ekim 2026, 08:28
