Tuşba Belediyesi'nden Zorlu Kış Şartlarında Özverili Çalışma 23 Şubat 2025, 11:57
Van'da dört gündür etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, günlük hayatı olumsuz etkilerken Tuşba Belediyesi ekipleri, çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.
Tuşba Belediyesi, dört gündür süren yoğun kar yağışı ve tipi gibi zorlu hava şartlarına rağmen yol açma ve kurtarma çalışmalarını aksatmadan yerine getirmeye devam ediyor. Bölgede etkili olan zorlu hava koşulları nedeniyle kapanan yollar, belediye ekiplerinin özverili çalışmalarıyla açık tutulmaya devam ediyor.
Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Güveçli Mahallesi'nde hasta bir yurttaşın hastaneye ulaştırılması gerektiği bilgisi üzerine harekete geçerek, karla kaplı yolları açıp sağlık ekiplerine destek verdi. Kar kalınlığının yer yer bir metreye ulaştığı bölgede, iş makineleri ile yürütülen karla mücadele çalışmaları sayesinde ambulansın geçişi için güvenli bir koridor oluşturuldu. Belediye ekiplerinin yoğun çalışması sayesinde ambulans, hastaya zamanında ulaşarak gerekli müdahaleyi gerçekleştirebildi.
Fen İşleri Müdürlüğü, kış mevsimi boyunca tüm ekip ve ekipmanlarıyla hazır bulunduklarını belirterek, özellikle acil durumlarda yurttaşların mağduriyet yaşamaması için anında müdahale ettiklerini vurguladı. Ekipler, kar yağışının yer yer devam ettiği bölgelerde kar temizleme çalışmalarını sürdürürken buzlanma ve don olaylarına karşı da tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.
Yapılan özverili çalışmalar, hem mahalle sakinleri hem de sağlık ekipleri tarafından takdirle karşılanırken, yurttaşlar Tuşba Belediyesi'nin kış şartlarındaki etkin mücadelesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Meteoroloji verilerine göre önümüzdeki günlerde de tipi ve don olaylarının etkili olacağını ifade eden Müdürlük, tüm imkanlarıyla 7/24 sahada çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, yurttaşlara olası kazalara karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu.
DIĞER HABERLER
-
Altıntepe Mahallesi'nde Su Taşkınlarına Karşı Önlem
24 Ekim 2025, 10:17 -
Altıntepe Mahallesi’nde Stabilize Yol Çalışmasıyla Ulaşım Rahatladı
23 Ekim 2025, 17:32 -
Altıntepe Mahallesi’nde Yağmur Sularına Karşı Drenaj Çalışması Yapıldı
22 Ekim 2025, 14:44 -
Eşbaşkanlar, Muhtarlar Günü’nde Muhtarlarla Buluştu
21 Ekim 2025, 15:53 -
Tuşba Belediyesi Meclisi Rojin Kabaiş’i Andı, Ekim Ayı Toplantıları Tamamlandı
20 Ekim 2025, 11:41 -
Akköprü Mahallesi’nde Kilitli Parke Taşı Çalışmaları Devam Ediyor
18 Ekim 2025, 15:03 -
Tuşba Belediyesi Ekim Ayı Meclisinde Huzur Hakkı Önergesi
17 Ekim 2025, 14:46 -
Tuşba’da Yapı Denetimleri Devam Ediyor
17 Ekim 2025, 11:16 -
Hıdır Mahallesi Sahasına Yeni Aydınlatma Sistemi Kuruluyor
17 Ekim 2025, 09:07 -
Kalecik Mahallesi’nde Altyapı Güçlendirilerek Yol Çalışması Gerçekleştirildi
15 Ekim 2025, 10:53
