Tuşba Belediyesi’nden Sundurma ve Sıvat Desteği 28 Ekim 2024, 12:09
Tuşba Belediyesi, kırsal alanlarda hayvancılığı desteklemek amacıyla sundurma ve sıvat çalışmalarında sona geldi.
Tuşba Belediyesi’nin yerelden kalkınma projesi doğrultusunda hayvancılıkla uğraşan yurttaşları destekleme çalışmaları sürüyor. Toplam altı mahallede yapılması planlanan sundurmalar, dört mahallede tamamlandı. Proje kapsamında bulunan diğer iki mahallede ise çalışmalar başladı.
Tuşba Belediyesi, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında yüzde elli destekle sundurma projesini hayata geçirdi.
Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımı büyük oranda tamamlanan sundurma çalışmaları, Sağlamtaş, Dilimli, Kolsatan ve Yalnızağaç mahallelerinde tamamlandı. Aşit ve Halkalı mahallelerinde ise kazı çalışmalarının başladığı belirtildi.
Sundurma çalışmaları ile beraber sıvat çalışmalarını da sürdüren Park Bahçeler Müdürlüğü, Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı desteği ile 150 adet sıvatın kurulumuna başladı.
“Sundurma Çalışmalarında Sona Gelindi”
Park Bahçeler Müdürü Şehmus Gündüz, muhtarların talepleri doğrultusunda mahallelerde planlama yapıldığını belirterek, sundurma çalışmalarında sona gelindiğini, sıvat çalışmalarında ise Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan alınan destekle sıvatların kurulumunu en yakın zamanda tamamlayacaklarını belirtti. Van Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere destek amacıyla verdiği sıvatlar, mahallelerdeki ihtiyaca göre planlanarak kurulumu tamamlanacak.
Gündüz, dağıtılan sıvatlar sayesinde hayvanların su ihtiyacının karşılanacağını söyleyerek, “Böylelikle hayvanlarda gelişim kaybı önlenerek, yüksek miktarda et ve süt kazanımı sağlanacak. Dağıtılan sıvatların en büyük faydalarından bir tanesi de hayvanlara sağlayacağı temiz su olacak,” dedi.
“Tarımsal Destek Ekolojik Dengeyi Koruyor”
Gündüz, Tuşba ilçesinin büyük oranda kırsal alanlardan oluştuğunu, hedeflerinin besicileri desteklemek olduğunu belirterek, “Tuşba Belediyesi olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşan yurttaşlara her türlü desteği sunmaya hazırız,” dedi.
Projelerinin devam edeceğini ifade eden Gündüz, tarımsal desteğin ekolojik dengeyi koruduğunu belirterek, “Çiftçilerin ve besicilerin desteklenmesi, verim ve kaliteyi yükseltirken aynı zamanda sürdürülebilirliği sağlayarak çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerinin geliştirilmesinin önünü de açıyor,” dedi.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi Ev Sahipliğinde İmar Uygulamaları Eğitimi
08 Nisan 2026, 15:33 -
Tuşba’da Muhtarlarla Buluşma: Hizmetler Planlı ve Dayanışma İçinde Yürütülecek
07 Nisan 2026, 18:34 -
Şemsibey’de Soba Külü Temizliği Yapıldı
07 Nisan 2026, 14:40 -
Tuşba Belediye Meclisi'nde Sosyal Projeler ve İmar Gündemde
07 Nisan 2026, 14:12 -
Tuşba Belediyesi’nden Sahipsiz Köpekler İçin “Kayıtlı” Çözüm
06 Nisan 2026, 16:58 -
Tuşba Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantıları Başladı
06 Nisan 2026, 11:42 -
Eşbaşkan Keser Van İnşaat Yapı Dekorasyon Ve Emlak Fuarı'na Katıldı
05 Nisan 2026, 18:10 -
Eşbaşkanlar Deprem Sonrası Sahada: Halkımızın Yanındayız, Yaraları Birlikte Saracağız
04 Nisan 2026, 18:44 -
Seyrantepe Mahallesi’nde Drenaj Tamamlandı, Stabilize Çalışmaları Sürüyor
02 Nisan 2026, 16:23 -
Tuşba Belediyesi’nden Kapsamlı Temizlik: Cadde ve Sokaklar Yıkanıyor
02 Nisan 2026, 12:48




