Tuşba Belediyesi’nden meslek hastalıklarına karşı erken teşhis önlemi 08 Haziran 2026, 13:47
Tuşba Belediyesi, 6331 Sayılı Kanun kapsamında belediye çalışanlarına yönelik geniş kapsamlı sağlık taraması başlattı. Hizmet binası önüne konuşlandırılan Gezici İSG Aracı ve Çarpanak Salonu’nda gerçekleştirilen tetkiklerle, meslek hastalıklarının erken teşhis edilmesi ve güvenli bir çalışma ortamının sağlanması amaçlanıyor.
Belediye Hizmet Binası önünde konuşlandırılan Gezici İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Aracı, çalışanlara yerinde sağlık hizmeti sundu. Uzman ekiplerce gerçekleştirilen taramalarda, çalışanların Akciğer Grafisi (PA) çekilerek Odyometri (işitme testi) ölçümleri yapıldı.
Çarpanak Salonu laboratuvara dönüştü
Taramaların bir diğer ayağı ise belediye binası içerisindeki Çarpanak Salonu’nda gerçekleştirildi. Tuşba Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi koordinasyonunda, DAL OSGB’nin uzman sağlık personeli tarafından yürütülen çalışmalarda personele geniş kapsamlı tetkikler uygulandı.
Salon içerisinde kurulan alanlarda çalışanların; göz muayenesi, Solunum Fonksiyon Testi (SFT) ve hemogram (Kan Sayımı) tetkikleri yapıldı.
Hedef: Sıfır iş kazası ve erken teşhis
İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi, bu kapsamlı uygulamayla çalışanların sağlık durumlarının düzenli olarak takip edilmesini, meslek hastalıklarının erkenden teşhis edilmesini ve çok daha güvenli bir çalışma ortamının oluşturulmasını amaçladıklarını vurguladı. Taramaların, belediye bünyesinde görev yapan tüm çalışanları kapsayacak şekilde tamamlanması hedefleniyor.
Tuşba Belediyesi yetkilileri ise en büyük önceliklerinin çalışanların sağlığı olduğu belirtilerek, “Çalışanların sağlığını korumaya ve güvenli çalışma koşullarını en üst seviyeye çıkarmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışanların sağlıklı koşullarda çalışması adına İSG faaliyetlerimiz aralıksız şekilde devam edecektir,” dedi.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi'nden taziye evlerine destek: İlk etapta beş mahallenin eksiği giderildi
27 Ekim 2026, 16:11 -
Eşbaşkan Keser: ‘Kayyım zulmünün bir de imar ve planlamaya yansıması var’
26 Ekim 2026, 14:39 -
Tuşba Belediyesi’nden ekolojik yaşam vurgusu
24 Ekim 2026, 16:36 -
Tuşba’da asfalt çalışmaları sürüyor: Hedef 40 bin ton
22 Ekim 2026, 14:30 -
Tuşba’da yol çalışmaları sürüyor: İstasyon Mahallesi’nde asfalt serimi başladı
21 Ekim 2026, 14:43 -
Eşbaşkanların incelediği okul yolunda çalışmalar tamamlandı, halk memnun
20 Ekim 2026, 17:46 -
Tuşba’da Van Gölü’nün korunması için ortak mücadele çağrısı
20 Ekim 2026, 00:20 -
Akköprü Mahallesi'nde daha önce açılan okul yolunda asfalt serimi de tamamlandı
19 Ekim 2026, 19:45 -
Tuşba’da halk buluşmaları devam ediyor
19 Ekim 2026, 09:32 -
Kadınlar el emeğiyle süs eşyası üretiyor
16 Ekim 2026, 15:38






