Tuşba Belediyesi'nden Kıyı Seferberliği 11 Kasım 2025, 08:56
Tuşba Belediyesi, Van Gölü kıyılarının halk tarafından erişilebilir olması için 'Sahiller Halkındır' anlayışıyla başlattığı çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.
Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, sezon başından beri yürüttüğü sahillere inen yolları açma çalışmalarına devam ediyor. Belediye, sahile erişimi zorlaştıran engelleri kaldırarak ve özel mülk sahiplerinin kapattığı yolları açarak kıyı şeridinin yeniden kent sakinleri için erişilebilir olmasını hedefliyor. Bu kapsamda daha önce Ayanıs ve Mollakasım mahallelerinde sahile inen yolları açarak halkın göl kıyısına erişimini kolaylaştıran Tuşba Belediyesi, çalışmalarını şimdi de Çitören Mahallesi'nde devam ettiriyor.
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çitören’de Van Gölü kıyısına açılan yollar üzerinde genişletme, iyileştirme ve düzenleme çalışmaları gerçekleştirerek mahalle sakinlerinin sahile daha konforlu, güvenli ve doğrudan ulaşmasını sağlıyor. Çalışmalar sırasında doğal çevrenin korunmasına da özen gösteriliyor. Bu çalışmalardan yurttaşlar da oldukça memnun. Çitören Mahallesi’nde yürütülen çalışmalar sırasında konuşan Muhtar Yusuf Abalı, belediyeye emeklerinden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.
‘Halk Artık Bu Güzellikten Mahrum Kalmayacak’
Halkın artık sahilin gerçek güzelliğine ulaşabileceğini söyleyen Çitören Mahalle Muhtarı Yusuf Abalı, sahil yolunun açılması çalışmalarını yakından takip ederek belediye emekçilerine ve yönetimine teşekkür etti. Abalı, aynı zamanda talepte de bulunarak, “Sahil yolları tamamlandıktan sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne başvuru yapacağız. Sahilimizde çardakların kurulması için. Ayrıca ağaçlandırma için de talepte bulunuyoruz. Bu ağaçlandırma çalışmalarına biz Çitören sakinleri de destek vermek istiyoruz,” dedi.
“Eşbaşkanlarımıza ve Tuşba Belediyesi’nde çalışan tüm emekçilere teşekkür ediyorum. Sahile inen yollarımız açıldı ve halkımız artık göl kıyısına çok daha rahat ulaşabilecek. Bu güzellik uzun süredir görünmüyordu, ama şimdi halkımız sahili yeniden görecek, kullanacak ve bu güzellikten mahrum kalmayacak. Daha önce Ayanıs ve Mollakasım’da açılan sahil yollarının nasıl bir rahatlık sağladığını gördük,” diyen Abalı her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.
Sahil Şeridi Sosyal Yaşam Alanına Dönüşüyor
Belediyeyetkilileri, sahil yollarının yalnızca ulaşımı kolaylaştırmakla kalmayacağını; ilerleyen süreçte dinlenme alanları, yürüyüş yolları ve yeşil alan düzenlemeleri ile sahilin estetik ve sosyal bir yaşam alanına dönüşeceğini ifade etti.
Tuşba Belediyesi, Van Gölü kıyısının her yurttaşın ortak hakkı olduğunu vurgulayarak sahil çalışmalarının ilçe genelinde planlı bir şekilde devam edeceğini belirtti.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba’da Kent Mobilyaları Yenileniyor
13 Mart 2026, 09:12 -
Eşbaşkanlar Hastaları Ziyaret Etti
10 Mart 2026, 21:27 -
Tuşba'da "Beyaz Bayrak" Dönemi Başlıyor
09 Mart 2026, 10:31 -
Tuşba'da 8 Mart Etkinlikleri Devam Ediyor: Kadınlarla Mum Atölyesi Düzenlendi
06 Mart 2026, 15:58 -
Tuşba Meclisi'ni Kadınlar Yönetti
06 Mart 2026, 14:46 -
Tuşba’da Geniş Katılımlı İstişare Toplantısı: Esnaf ve Meslek Odaları Belediyeyle Buluştu
06 Mart 2026, 10:59 -
Hebûn Kadın Dayanışma Merkezi’nde Hukuk Atölyesi: "Eşitlik Mücadelemiz Bitmedi"
05 Mart 2026, 16:42 -
Tuşba Meclisi Karar Aldı: "Tuşba Spor" Kuruluyor
05 Mart 2026, 15:06 -
Tuşba Belediyesi İle Tüm Bel-Sen Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
05 Mart 2026, 11:22 -
Tuşba Belediyesi Çalışanlarına ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ Semineri
04 Mart 2026, 16:37







