Tuşba Belediyesi’nden Kolsatan Mahallesi’ne Sıvat Desteği 29 Mayıs 2025, 14:29
Tuşba Belediyesi, kırsal mahallelerdeki hayvancılık faaliyetlerine destek olmayı sürdürüyor.
Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, tarım ve hayvancılık faaliyetlerine destek olmaya devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü, bu kapsamda Kolsatan Mahallesi’nde hayvanların su ve yem ihtiyacını karşılamak amacıyla sıvat desteğinde bulundu.
Mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmayla, özellikle yaz aylarında suya erişimde sıkıntı yaşayan hayvanların temel ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Ayrıca yerleştirilen sıvatlar sayesinde bölgedeki hayvancılığın desteklenmesi amaçlanıyor.
'Desteklerimiz Sürecek'
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sevda Temizer Ronay, “Kırsalda yaşayan yurttaşların geçim kaynağı olan hayvancılığı desteklemek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu nedenle hayvanların suya kolay erişimini sağlamak için Kolsatan Mahallesi’ne sıvat yerleştirdik. Benzer desteklerimizi diğer mahallelerimizde de sürdüreceğiz” dedi.
Tuşba Belediyesi yetkilileri, kırsal mahallelerde üreticilere yönelik çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi’nden Akköprü’de katılımcı imar uygulaması
07 Ağustos 2026, 16:03 -
Tuşba Belediyesi Meclis Toplantıları tamamlandı: İmar itirazları karara bağlandı
07 Ağustos 2026, 13:36 -
Eşbaşkanlar Akçift Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi
05 Ağustos 2026, 13:56 -
Ağustos Ayı Meclis Toplantıları devam ediyor
05 Ağustos 2026, 13:02 -
Tuşba Meclisi’nde kadın hakları, sosyal destek ve ekonomi konuları görüşüldü
04 Ağustos 2026, 11:19 -
Tuşba Belediye Meclisi'nde Şengal anması: 'Şengal’i Unutmayalım!'
03 Ağustos 2026, 12:14 -
Kadın Politikaları Müdürlüğü’nden Belediye Çalışanlarına Film Gösterimi
31 Temmuz 2026, 13:22 -
Şair Ahmet Telli Van’da şiirleriyle Anıldı
28 Temmuz 2026, 10:44 -
Kırsalda yollar yenileniyor: Akçift Mahallesi’nde parke taşı çalışmaları başladı
27 Temmuz 2026, 16:52 -
Mollakasım Sahili’ne güneş enerjili aydınlatma ve 20 yeni çardak
27 Temmuz 2026, 12:39





