Tuşba Belediyesi’nden İnsan Hakları Haftası Kapsamında Fotoğraf Sergisi 12 Aralık 2024, 18:37

Tuşba Belediyesi, İnsan Hakları Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza atarak belediye binasında fotoğraf sergisi düzenledi.
Tuşba Belediyesi binasında İnsan Hakları Haftası kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisi yoğun ilgi ile karşılandı. Sergide hak ihlallerine dikkat çeken dövizlerin yanında Cumartesi Anneleri, mülteciler ve Roboski’de yaşamını yitirenlerin fotoğrafları yer aldı.
Sergiye İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Eşbaşkanı Mehmet Salih Coşkun ve İHD yöneticileri, Eşbaşkanlar Hanım Akkoş ve Ümit Keser ile meclis üyeleri katıldı. Sergide konuşan İHD Van Şube Eşbaşkanı Mehmet Salih Coşkun, insan haklarının herkes için olduğu vurgusunda bulundu.
‘Ji Bo Herkesî Mafê Mirovan’
Serginin açılışında konuşma yapan İHD Van Şubesi Eşbaşkanı Mehmet Salih Coşkun, “Tuşba Belediyesi’nin katkısıyla İnsan Hakları Derneği Van Şubesi olarak belediye binasında bir fotoğraf sergisi gerçekleştirdik. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile koruma altına alınan başta yaşam hakkı ihlallerine dikkat çekmek amacıyla bu sergiyi gerçekleştirdik,” dedi.
Coşkun, İnsan Hakları Haftası dolayısıyla etkinliklerinin devam edeceğini söyleyerek, “Cumartesi Anneleri’nden Alan bebeğe, sınırda ölen mültecilerden Roboski’de öldürülen Kürtlere kadar başta yaşam hakkı ihlaline dikkat çekmek amacıyla Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi ile koruma altına alınan bütün haklara dikkat çektik. 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası dolayısıyla etkinliklerimiz devam edecek. Buradan bir daha sesleniyoruz, herkes için insan hakları, ji bo herkesî mafê mirovan. Tuşba Belediyesi’ne de destek ve yardımları için ayrıca teşekkür ediyoruz,” dedi.
‘İnsan Hakları Yanındakinin Acısını Görebilme Çabasıdır’
İnsan haklarının önemine değinen Eşbaşkan Ümit Keser ise, “İnsan Hakları Derneği’nin bu çalışmasına katkı sunabildiğimiz için onur ve şeref duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Çok değerli bir çalışma gerçekleştirdiler, çok değerli çalışmaları da var zaten,” dedi
Eşbaşkan Keser, sözlerine şöyle devam etti: “İnsanlık var oldukça ihlaller ve ihlallere karşı olan insanlar da olacak. Belki bitmeyecek, ama kim ne kadar çabalarsa o kadar azalacaktır ihlaller. Herkesin kendinin üzerine düşen sorumlulukları, ödevleri var. İnsan hakları yanındakinin acısını görebilme çabasıdır. Burada bulundukları için her birine tek tek teşekkür ediyorum, yaptıkları çalışma için de ayrıca şükranlarımı sunuyorum.”
Sergide yer alan fotoğraflar, insan hakları konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen çeşitli temaları yansıtırken toplumsal bir bilinç yaratma çabası da güdüyor. Ziyaretçilere açık olan sergi, yurttaşları insan hakları konusunda bilgilendirmek ve bu konudaki duyarlılıklarını artırmak amacıyla düzenlendi.
Etkinliğe katılanlar, sergideki eserleri inceleyerek insan hakları ile ilgili düşüncelerini paylaşma fırsatı buldu. Sergi, 16 Aralık tarihine kadar Tuşba Belediye binasında ziyaretçilere açık olacak.
DIĞER HABERLER
-
AFAD'dan Tuşba Belediyesi Personeline Kapsamlı Afet Eğitimi
15 Nisan 2025, 16:35 -
Tuşba Belediyesi Yağış Sonrası Su Baskınlarına Karşı Çalışmalara Başladı
15 Nisan 2025, 10:57 -
Akköprü Mahallesi'nde Yol Yıkama Çalışmaları Sürüyor
12 Nisan 2025, 21:27 -
Hurdacılar Sitesi'nde Yol İyileştirme Çalışması Yapıldı
12 Nisan 2025, 13:13 -
Hurdacılar Sitesi'nde Çevre Temizliği
11 Nisan 2025, 09:00 -
Fen İşleri Müdürlüğü İstasyon Mahallesi'nde Hafriyat Çalışması Gerçekleştirdi
10 Nisan 2025, 12:16 -
Fen İşleri Müdürlüğü Şemsibey Mahallesi'nde Stabilize Çalışması Gerçekleştirdi
08 Nisan 2025, 10:12 -
Muhtarlardan Eşbaşkanlara Bayram Ziyareti
07 Nisan 2025, 15:30 -
Tuşba Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantıları Başladı
07 Nisan 2025, 12:45 -
Bayram Tatili Boyunca Temizlik Çalışmaları Sürdü
05 Nisan 2025, 16:31