Tuşba Belediyesi'nden İnci Kefali Göç Yolunda Temizlik Çalışması 06 Mayıs 2025, 15:15

Tuşba Belediyesi, inci kefali balıklarının göç yolu olarak kullandığı derelerde temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisinde bulunan ve inci kefali balıklarının göç yolu olarak kullanılan derelerde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Van Gölü'nün endemik türü olan ve her yıl üreme döneminde göl sularından tatlı sulara göç eden inci kefali balıklarının yaşam alanlarını korumak amacıyla yürütülen çalışmalar, ekosistemin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor.
Çalışmalar kapsamında dere yataklarındaki atıklar temizlenirken, ekipler özellikle balıkların göç rotasındaki engellerin kaldırılmasına yoğunlaştı. Temizlik çalışmalarıyla hem çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hem de balıkların üreme döneminde sağlıklı bir şekilde göç edebilmeleri hedefleniyor.
'Belediye Olarak Sorumluluğumuzun Bilincindeyiz'
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İnci kefali balıkları bölgemizin önemli doğal zenginliklerinden biridir. Bu eşsiz türün neslinin devamı için göç yollarının temiz ve açık tutulması gerekiyor. Belediye olarak bu konudaki sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve düzenli temizlik çalışmalarımızı sürdüreceğiz," dedi.
İlçe sakinleri de dere temizliği çalışmalarından memnuniyet duyduklarını belirterek, doğal yaşamın korunması için bu tür faaliyetlerin önemine dikkat çekti.
Müdürlük, temizlik çalışmalarının inci kefalinin göç sezonu boyunca düzenli olarak devam edeceğini ve balıkların göç yollarının sürekli olarak kontrol edileceğini söyledi.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi Mollakasım Sahiline Yeni Kamelyalar Yapıyor
15 Ağustos 2025, 12:02 -
Tuşba Belediyesi ‘Xanê Akdoğan Kadın Kent Bostanı’nda hasat başladı
14 Ağustos 2025, 11:11 -
Mavi Bayraklı Halk Plajında Bakım ve Onarım
13 Ağustos 2025, 15:48 -
Tuşba Belediyesi Beyüzümü Mahallesi’nde Ahır Yıkımlarını Sürdürüyor
13 Ağustos 2025, 11:16 -
Tuşba Belediyesi Ayanıs Sahili’ne İnen Yolları Açtı
12 Ağustos 2025, 18:07 -
İHD Van Şubesi’nden Tuşba Belediyesi’ne Ziyaret
12 Ağustos 2025, 13:34 -
Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürü, Yol Çalışmalarını Sahada İnceledi
11 Ağustos 2025, 17:26 -
Tuşba Belediyesi, Muhtarlar ve Yurttaşlarla Ortak Çözüm Toplantısı Düzenledi
11 Ağustos 2025, 13:21 -
Tuşba Belediyesi, Canik Mahallesi’nde Sahil Yolu Çalışmalarını Sürdürüyor
10 Ağustos 2025, 11:12 -
Eşbaşkanlar Beyüzümü Mahallesi'nde Halkla Bir Araya Geldi
08 Ağustos 2025, 21:17