Tuşba Belediyesi'nden İnci Kefali Göç Yolunda Temizlik Çalışması 06 Mayıs 2025, 15:15
Tuşba Belediyesi, inci kefali balıklarının göç yolu olarak kullandığı derelerde temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisinde bulunan ve inci kefali balıklarının göç yolu olarak kullanılan derelerde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Van Gölü'nün endemik türü olan ve her yıl üreme döneminde göl sularından tatlı sulara göç eden inci kefali balıklarının yaşam alanlarını korumak amacıyla yürütülen çalışmalar, ekosistemin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor.
Çalışmalar kapsamında dere yataklarındaki atıklar temizlenirken, ekipler özellikle balıkların göç rotasındaki engellerin kaldırılmasına yoğunlaştı. Temizlik çalışmalarıyla hem çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hem de balıkların üreme döneminde sağlıklı bir şekilde göç edebilmeleri hedefleniyor.
'Belediye Olarak Sorumluluğumuzun Bilincindeyiz'
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İnci kefali balıkları bölgemizin önemli doğal zenginliklerinden biridir. Bu eşsiz türün neslinin devamı için göç yollarının temiz ve açık tutulması gerekiyor. Belediye olarak bu konudaki sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve düzenli temizlik çalışmalarımızı sürdüreceğiz," dedi.
İlçe sakinleri de dere temizliği çalışmalarından memnuniyet duyduklarını belirterek, doğal yaşamın korunması için bu tür faaliyetlerin önemine dikkat çekti.
Müdürlük, temizlik çalışmalarının inci kefalinin göç sezonu boyunca düzenli olarak devam edeceğini ve balıkların göç yollarının sürekli olarak kontrol edileceğini söyledi.
DIĞER HABERLER
-
Xanê Akdoğan Bostanı’nda kolektif emek
16 Temmuz 2026, 08:49 -
Kayıt altına alınan köpeklere bir yıl boyunca ücretsiz mama desteği
14 Temmuz 2026, 17:32 -
Tuşba Belediyesi eşit hizmet için çalışıyor: Kilit parke taşı mesaisi Gendelova’da başladı
10 Temmuz 2026, 15:06 -
Tuşba Belediyesi Meclis Toplantıları tamamlandı: Gündem kentsel dönüşüm
10 Temmuz 2026, 13:57 -
Kadın Politikaları Müdürlüğü Altıntepe Mahallesi'nde saha çalışması gerçekleştirdi
10 Temmuz 2026, 11:03 -
Tuşba Belediyesi'nde yangın eğitimi ve acil durum tatbikatı
08 Temmuz 2026, 14:05 -
Tuşba Belediyesi tarımsal üretime desteğini sürdürüyor
08 Temmuz 2026, 14:02 -
Temmuz ayı Meclis Toplantıları devam ediyor
07 Temmuz 2026, 11:18 -
Tuşba’da atıl araziler kadın üreticilerle yeniden üretime kazandırılıyor
07 Temmuz 2026, 10:23 -
Tuşba Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantıları başladı: Mahallelerde ulaşım ve imar düzenlemesi
06 Temmuz 2026, 11:40







