Tuşba Belediyesi’nden Gendelova Mahallesi’ne Koruge Boru Çalışması 15 Eylül 2025, 15:01

Tuşba Belediyesi, Gendelova Mahallesi’nde bulunan tarım alanlarına ulaşmakta yaşanan sorun üzerine yol geçişlerine koru boru döşedi.
Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Gendelova Mahallesi’nde yurttaşların yaşadığı ulaşım sorununa çözüm getirdi. Tarım alanlarına geçiş yollarında yapılan çalışmada, öncelikle kanallar temizlendi ve ardından araç geçişini kolaylaştırmak amacıyla koruge borular döşendi.
Özellikle tarım alanlarına ulaşımda güçlük çeken mahalle sakinleri, bu çalışma sayesinde hem günlük yaşamlarında hem de üretim faaliyetlerinde önemli bir kolaylığa kavuştuklarını ifade etti.
‘Yapılan Çalışma Mahalle Halkına Kolaylık Sağladı’
Gendelova Mahalle Muhtarı Enver Kolyiğit, yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
“Yaz sezonu boyunca bütün işlerimizi bu alanda yapıyoruz. Birkaç yerde bu kanallardan var. Bu kanallardan dolayı yazın iş makinelerimiz buradan geçemiyor. Yaklaşık 10 yıl önce buz yaptırmıştık, fakat zaman içerisinde oluşan yıpranmadan dolayı kırılmalar oluştu. Özellikle çiftçilerimiz tarlalarına ulaşmakta zorlanıyor, araçlar geçiş sırasında ciddi problemlerle karşılaşıyordu. Tuşba Belediyesi’ne yaptığımız başvurunun ardından ekipler hemen harekete geçti ve kısa sürede bu çalışmayı gerçekleştirdi. Artık araç geçişleri daha güvenli olacak, tarımsal faaliyetlerimizi daha verimli yürütebileceğiz.”
Kolyiğit, yapılan hizmetin mahalle halkı için büyük bir kolaylık sağladığını ifade ederek Tuşba Belediyesi’ne teşekkür etti.
‘Sorunları Kalıcı Çözümlerle Gidermeyi Hedefliyoruz’
Tuşba Belediyesi yetkilileri ise yürütülen çalışmaların tüm ilçe halkının yaşamını kolaylaştırmak için aralıksız süreceğini belirtti. İlçe sakinlerinin yaşam kalitesini artırmayı, kırsal mahallelerde üretimi desteklemeyi ve alt yapı sorunlarını kalıcı çözümlerle gidermeyi amaçladıklarını belirten belediye yönetimi, “Hizmet anlayışımızda önceliğimiz halkın ihtiyaçlarına en kısa sürede cevap vermek ve ilçemizi daha yaşanabilirhale getirmektir,” dedi.
DIĞER HABERLER
-
Beyüzümü Mahallesi’nde Metruk Yapıların Yıkımı Gerçekleştirildi
07 Ekim 2025, 16:23 -
Tuşba Belediyesi’nden Ermişler, Canik ve Yaylıyaka’da Halk Buluşması
06 Ekim 2025, 19:47 -
Tuşba Belediyesi, Kayyımın İptal Ettiği Asfalt Çalışmasını Ermişler Mahallesi’nde Tamamladı
06 Ekim 2025, 13:09 -
Tuşba Belediyesi, Yaylıyaka Mahallesi’nde Dolgu ve Çevre Düzenleme Çalışması Yaptı
05 Ekim 2025, 18:21 -
Tuşba Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantıları Devam Ediyor
05 Ekim 2025, 12:22 -
Tuşba Belediyesi, Seyrantepe Mahallesi’nde Halkla Buluştu
04 Ekim 2025, 20:36 -
İstasyon Mahallesi'nde Halk Buluşması
02 Ekim 2025, 19:39 -
Mahalle Sakinleri: Tuşba Belediyesi’nin Hizmetlerinden Memnunuz
02 Ekim 2025, 15:55 -
Tuşba Meclisi’nde Ekim Ayı Gündemi: Araç Hibesi ve Amedspor Mesajı
01 Ekim 2025, 12:06 -
Tuşba Belediyesi Akköprü Mahallesi’nde Halkla Buluştu
01 Ekim 2025, 09:31