Tuşba Belediyesi’nden Gendelova Mahallesi’ne Koruge Boru Çalışması 15 Eylül 2025, 15:01
Tuşba Belediyesi, Gendelova Mahallesi’nde bulunan tarım alanlarına ulaşmakta yaşanan sorun üzerine yol geçişlerine koru boru döşedi.
Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Gendelova Mahallesi’nde yurttaşların yaşadığı ulaşım sorununa çözüm getirdi. Tarım alanlarına geçiş yollarında yapılan çalışmada, öncelikle kanallar temizlendi ve ardından araç geçişini kolaylaştırmak amacıyla koruge borular döşendi.
Özellikle tarım alanlarına ulaşımda güçlük çeken mahalle sakinleri, bu çalışma sayesinde hem günlük yaşamlarında hem de üretim faaliyetlerinde önemli bir kolaylığa kavuştuklarını ifade etti.
‘Yapılan Çalışma Mahalle Halkına Kolaylık Sağladı’
Gendelova Mahalle Muhtarı Enver Kolyiğit, yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
“Yaz sezonu boyunca bütün işlerimizi bu alanda yapıyoruz. Birkaç yerde bu kanallardan var. Bu kanallardan dolayı yazın iş makinelerimiz buradan geçemiyor. Yaklaşık 10 yıl önce buz yaptırmıştık, fakat zaman içerisinde oluşan yıpranmadan dolayı kırılmalar oluştu. Özellikle çiftçilerimiz tarlalarına ulaşmakta zorlanıyor, araçlar geçiş sırasında ciddi problemlerle karşılaşıyordu. Tuşba Belediyesi’ne yaptığımız başvurunun ardından ekipler hemen harekete geçti ve kısa sürede bu çalışmayı gerçekleştirdi. Artık araç geçişleri daha güvenli olacak, tarımsal faaliyetlerimizi daha verimli yürütebileceğiz.”
Kolyiğit, yapılan hizmetin mahalle halkı için büyük bir kolaylık sağladığını ifade ederek Tuşba Belediyesi’ne teşekkür etti.
‘Sorunları Kalıcı Çözümlerle Gidermeyi Hedefliyoruz’
Tuşba Belediyesi yetkilileri ise yürütülen çalışmaların tüm ilçe halkının yaşamını kolaylaştırmak için aralıksız süreceğini belirtti. İlçe sakinlerinin yaşam kalitesini artırmayı, kırsal mahallelerde üretimi desteklemeyi ve alt yapı sorunlarını kalıcı çözümlerle gidermeyi amaçladıklarını belirten belediye yönetimi, “Hizmet anlayışımızda önceliğimiz halkın ihtiyaçlarına en kısa sürede cevap vermek ve ilçemizi daha yaşanabilirhale getirmektir,” dedi.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba’da Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
27 Şubat 2026, 13:17 -
İstasyon Mahallesi’ndeki Metruk Yapı Enkazı Kaldırıldı
26 Şubat 2026, 14:17 -
Kadın Politikaları Müdürlüğü Kapı Kapı Gezerek Dayanışmayı Örüyor
25 Şubat 2026, 14:19 -
Şemsibey Mahallesi'nde Kadınlara Yönelik Saha Çalışması
24 Şubat 2026, 18:25 -
Tuşba’da Tekerlekli Sandalyeler Kapı Kapı Teslim Edildi
24 Şubat 2026, 12:25 -
Eşbaşkan Hanım Akkoş, Van Kalesi’ndeki 8 Mart Etkinliğine Katıldı
24 Şubat 2026, 08:28 -
Altıntepe Mahallesi’nde Yol Çalışması: Halk İçin Sahadayız
20 Şubat 2026, 15:10 -
Marangozlar ve Mobilyacılar Sanayi Sitesi’ne Yeni Konteynerler Bırakıldı
19 Şubat 2026, 16:10 -
Öğrencilere Ücretsiz Deneme Sınavı Desteği
19 Şubat 2026, 13:22 -
Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yakılarak Tahrip Edilen Kent Mobilyalarını Yeniledi
18 Şubat 2026, 21:22






