Tuşba Belediyesi’nden eşit hizmet: Aşit Mahallesi ilk defa hizmetle buluşuyor 13 Ağustos 2026, 09:06
Tuşba Belediyesi, Aşit Mahallesi’nde kilitli parke taşı çalışmalarını sürdürüyor. Mahallede ilk kez bir belediye tarafından çalışma yürütülürken, çalışmaları yerinde inceleyen Eşbaşkanlar Hanım Akkoş ve Ümit Keser, eşit hizmet anlayışıyla ilçenin her noktasına hizmet ulaştırmaya devam edeceklerini belirtiyor.
Tuşba Belediyesi, bu sezon kırsal mahallelerde yoğunlaştırdığı kilitli parke taşı çalışmalarıyla ilçenin ulaşım ağını güçlendirmeyi ve yurttaşların daha güvenli ve rahat bir ulaşım sağlamasını amaçlıyor. Aşit Mahallesi’nde yürütülen çalışmalar yurttaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Mahalle sakinleri, Aşit’in ilk kez belediye hizmetleriyle buluştuğunu ve ilk kez belediye eşbaşkanlarının mahalleyi ziyaret ettiğini ifade ediyor.
Sezgin: Önceki belediye yönetimleri herhangi bir çalışma yapmadı
Mahalle Muhtarı Emin Sezgin, Aşit Mahallesi ve mezrası Yeniköy’de yürütülen çalışmalara ilişkin, geçtiğimiz yıl Yeniköy’de 4 bin metrekareye yakın kilit parke taşının Tuşba Belediyesi tarafından yapıldığını söylüyor. Bu yıl ise Aşit’in kendisinde çalışmaların başlatıldığını ifade eden Sezgin, “Aşit Mahallesi kurulduğundan bu yana ilk defa burada ve mezrada Tuşba Belediyesi tarafından parke yapıldı. Sahada da görüldüğü üzere önceki belediye yönetimleri tarafından herhangi bir çalışma yapılmadı,” diyor.
Tuşba Belediyesi’nin üç yıl içerisinde hem yol hem de hayvanlar için sundurma yapıldığını söyleyen Sezgin, belediyenin kendilerine bir telefon kadar yakın olduğunu da ekliyor. Sezgin son olarak hizmetlerinden dolayı Tuşba Belediyesi’ne teşekkür ediyor.
‘İhtiyaçları yerinde tespit ediyoruz’
Çalışmaları mahalle sakinleriyle birlikte değerlendiren Eşbaşkanlar Hanım Akkoş ve Ümit Keser ise hizmetlerin belirli bölgelerle sınırlı kalmadan ilçenin tüm mahallelerine ulaştırılmasının temel öncelikleri arasında olduğunu ifade ediyor. Eşbaşkanlar, toplumcu ve halkçı belediyecilik anlayışı doğrultusunda yurttaşların ihtiyaçlarını yerinde tespit ettiklerini, belediye hizmetlerini yurttaşların katılımı ve ortak akılla şekillendirmeye önem verdiklerini de vurguluyor.
Eşbaşkanlar, “Tuşba’nın her mahallesinde yaşayan yurttaşımızın eşit ve nitelikli hizmet alma hakkı var. Biz hizmet üretirken mahalleler arasında ayrım yapmadan, ihtiyaçların önceliğine göre hareket ediyoruz. Belediyeciliği yalnızca masa başında yürütülen bir hizmet anlayışı olarak görmüyor, yurttaşlarımızla doğrudan temas kurarak ihtiyaçları yerinde tespit ediyoruz. Kırsal mahallelerimizde yol, parke ve yaşam alanlarına ilişkin eksiklikleri gidermek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Halkın yanında, halkla birlikte ve eşit hizmet anlayışıyla Tuşba’nın her noktasına ulaşmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi'nden taziye evlerine destek: İlk etapta beş mahallenin eksiği giderildi
27 Ekim 2026, 16:11 -
Eşbaşkan Keser: ‘Kayyım zulmünün bir de imar ve planlamaya yansıması var’
26 Ekim 2026, 14:39 -
Tuşba Belediyesi’nden ekolojik yaşam vurgusu
24 Ekim 2026, 16:36 -
Tuşba’da asfalt çalışmaları sürüyor: Hedef 40 bin ton
22 Ekim 2026, 14:30 -
Tuşba’da yol çalışmaları sürüyor: İstasyon Mahallesi’nde asfalt serimi başladı
21 Ekim 2026, 14:43 -
Eşbaşkanların incelediği okul yolunda çalışmalar tamamlandı, halk memnun
20 Ekim 2026, 17:46 -
Tuşba’da Van Gölü’nün korunması için ortak mücadele çağrısı
20 Ekim 2026, 00:20 -
Akköprü Mahallesi'nde daha önce açılan okul yolunda asfalt serimi de tamamlandı
19 Ekim 2026, 19:45 -
Tuşba’da halk buluşmaları devam ediyor
19 Ekim 2026, 09:32 -
Kadınlar el emeğiyle süs eşyası üretiyor
16 Ekim 2026, 15:38





