Tuşba Belediyesi’nden Ermişler, Canik ve Yaylıyaka’da Halk Buluşması 06 Ekim 2025, 19:47
Tuşba Belediyesi, halk buluşmaları kapsamında Ermişler, Canik ve Yaylıyaka kırsal mahallelerinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Her üç köydeki buluşmada da halkın sorunlarını dinleyen Eşbaşkanlar, belediye olarak mahallelerin sorunlarını gidermek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Tuşba Belediyesi yönetimi, ilçe genelinde halkla buluşmayı sürdürüyor. Birçok mahallede halkla bir araya gelen Eşbaşkanlar Hanım Akkoş ve Ümit Keser, hafta sonu boyunca Ermişler, Canik ve Yaylıyaka köylerinde halk buluşması gerçekleştirdi. Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı buluşmalarda, Eşbaşkanlar Akkoş ve Keser, mahallelilerin sorunlarını dinledi, çözüm için tartışmalar yürüttü.
Buluşmalarda konuşan Eşbaşkan Hanım Akkoş, seçimden önce hizmet odaklı verdikleri sözlerin olduğunu ancak bunların bir kısmını yerine getiremediklerini söyledi. Bunların çoğunun Büyükşehir Belediyesi ile ortak projeler olduğunu vurgulayan Akkoş, Büyükşehir’e kayyım atamasından dolayı projelerin yarım kaldığını dile getirdi.
‘Büyükşehir’in de VASKİ’nin de İşlerini Yapıyoruz’
İlçe belediyesi olarak kendilerinin de çalışmasını yürüttüğü projeler olduğunu ifade eden Eşbaşkan Akkoş, şöyle devam etti: “Bu projelerin bir kısmı vergi, sigorta ve banka borçlarından dolayı bütçede yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle gerçekleşmedi. Merkezi bütçe kesintisi sonrası çok cüzi bir bütçe kalıyor. Bu da yapmak istediğimiz birçok projemizin sekteye uğramasına neden oluyor. Büyükşehir Belediyesi ile asfalt, içme suyu hattı için ihale yapmıştık fakat kayyım iptal etti. Tarımsal araziler Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmasına rağmen bizler imkânlarımızı zorlayarak açabildiğimiz kadar açtık. Özellikle kırsal mahallelerin mağdur olmaması için yeri geldiğinde Büyükşehir Belediyesi’nin, yeri geldiğinde VASKİ’nin işlerini yaptık. Elbette bunlar yeterli olmadı.”
Eşbaşkan Keser: Eksiklerimizi Biliyoruz, Gidereceğiz
Mahallelerde yaşanan sorunların farkında olduklarını belirten Eşbaşkan Ümit Keser de, şunları söyledi: “Bizleri ekonomik olarak kilitlenmiş bir pozisyona getirme çabaları var. Üstüne bir de planlamamızı altüst etme durumu var. Biz, Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atanınca yüzde 90 etkileneceğimizi düşünmüştük, fakat yüzde 99 oranında etkilendik. Çünkü Tuşba’nın imar planları Büyükşehir Belediyesi onaylamadıkça hayata geçmiyor. Bizler, gelip sizlere bu sorunları anlattığımızda anlayacağınızı biliyoruz. Elimizden gelenin fazlasını yapmak için çabalıyoruz. Yine de eksiklerimiz oluyor, biliyoruz. Ama sizlerle birlikte yönetme, çözme derdimizin olduğunu bilmenizi istiyoruz. Birlikte tartışıp, karar veriyoruz ve çözümü de öyle bulacağız.”
Halk Sorunlarını Dile Getirdi
Her üç mahallede de söz alan yurttaşlar, yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Özellikle Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ’den kaynaklı sorunlrı aktaran yurttaşlar, sahillere çöp kutusu yerleştirilmesi, mahallelere çardak yapımı, debisi düşük su sondajlarının yenilenmesi, ilaçlama, tarımsal arazilerdeki yolların açılması, yolların asfaltlanması, köy içerisine parke taşı döşenmesi, VASKİ’nin su kesintileri, sayaç olmayan evlere dahi fatura kesilmesi gibi yaşadıkları birçok sorunu dile getirip, taleplerde bulundu.
Ermişler köyünde Büyükşehir Belediyesi’nin yarım bıraktığı asfaltlama çalışmasının Tuşba Belediyesi tarafından tamamlanması halkın büyük memnuniyetiyle karşılanırken, her üç mahallede de halk, Eşbaşkanlara çabalarından dolayı teşekkür etti.
Köy Konseyleri İle Sorunlara Daha Hızlı Çözüm
Mahalle sakinlerinin taleplerini bir bir not alan Eşbaşkanlar, önümüzdeki sezonda daha planlı bir çalışmayı önlerine koyacaklarını belirterek, planlanan çerçevede sıkıntıları bir bir giderecekleri sözünü verdi. Eşbaşkanlar, sorunların daha hızlı çözümü için önümüzdeki süreçte “Köy Konseyleri” kuracaklarını belirterek, bu sayede hangi talebin öncelikli olduğunu halkın belirlemesini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
Eşbaşkanlar, gösterilen ilgi nedeniyle halkla gerçekleştirdikleri toplantılardan memnun ayrılırken, her üç mahallede çocuklara oyuncak dağıtarak, çocuklarla bir süre sohbet etti, sorunlarını dinledi.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi’nden Samancılar Sitesi’ne stabilize yol desteği
17 Eylül 2026, 16:30 -
BİK Heyetinden Tuşba Belediyesi’ne ziyaret
17 Eylül 2026, 15:59 -
Eşbaşkanlar Derebey Mahallesi’nde kilitli parke taşı çalışmalarını inceledi
16 Eylül 2026, 16:54 -
Tuşba Belediyesi çalışanlarına uygulamalı psikolojik ilk yardım eğitimi
16 Eylül 2026, 13:35 -
Tuşba Belediyesi Akköprü Mahallesi’nde de asfalt çalışmasına başladı
15 Eylül 2026, 15:15 -
Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda sezon sonu çalışmaları
15 Eylül 2026, 11:37 -
Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda 2026 Sezonu Sona Eriyor
14 Eylül 2026, 16:38 -
Derebey Mahallesi’nde kiilitli parke taşı çalışmaları başladı
14 Eylül 2026, 13:33 -
Tuşba Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantıları tamamlandı
11 Eylül 2026, 12:39 -
Beyüzümü Mahallesi’nde asfalt çalışmaları kesintisiz sürüyor
09 Eylül 2026, 15:44

















