Tuşba Belediyesi’nden ‘Anadil’ hamlesi: Kürtçe dil kursları başladı 17 Nisan 2026, 11:33
Tuşba Belediyesi, çok dilli belediyecilik çalışmaları kapsamında dil alanındaki çalışmalarını sürdürüyor. Kurdîgeh’in işbirliğiyle daha önce belediye çalışanlarına yönelik başlatılan Kürtçe kursun ardından, şimdi de ilçe halkına yönelik Kürtçe dil kursu açıldı.
Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen kurs programı, Bedesten Çarşısı’nda başladı. İlçe halkının Kürtçeyi daha iyi konuşabilmesine katkı sunmayı amaçlayan program üç aşamadan oluşacak. Temel seviye derslerinin iki ay süreceği ve kursun toplamda altı ayda tamamlanacağı belirtiliyor.
'Dil insanın kimliği, kültürü, yaşam şeklidir'
Kurs eğitmeni Selim Özkan, Kürt dilinin önemine dikkat çekerek kursun amacına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kürtçenin günlük yaşamda ve kurumsal alanlarda kullanımının önemine vurgu yapan Özkan, “Halkla ilişkilerde en önemli iletişim aracı dildir. Kürtçe biz Kürtler için önemli çünkü bir dil, insanın kimliği, kültürü ve yaşam şeklidir. Belediyelerin Kürtçeyi daha iyi öğrenebilmemiz için açtığı bu kurslar önemli. Bizlere düşen, emek vererek dilimizi daha ileriye taşımaktır. Buna evlerimizde çocuklarımızla konuşarak başlayabiliriz. Dilimizin kaybolmaması ve daha çok gelişmesi açısından bu tür çalışmalar önemli adımlardır," dedi.
'Dilimi daha iyi konuşmak istiyorum'
Kursiyerlerden biri ise kursa katılma amacına ilişkin şunları söyledi: "Kendi anadilimi öğrenmeyi çok istiyorum. Konuşuyorum fakat kelimelerin yüzde 60’ı neredeyse ya Türkçe ya Farsça ya da Arapça. Oysa ben sadece Kürtçe kelimelerden oluşan, akıcı bir şekilde konuşmak istiyorum. Kürtçeyi çok iyi konuşan insanlar gördüğümde gıpta ediyorum. Bu kursa geliş amacım Kürtçeyi çok daha iyi konuşabilmek.”
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi'nden taziye evlerine destek: İlk etapta beş mahallenin eksiği giderildi
27 Ekim 2026, 16:11 -
Eşbaşkan Keser: ‘Kayyım zulmünün bir de imar ve planlamaya yansıması var’
26 Ekim 2026, 14:39 -
Tuşba Belediyesi’nden ekolojik yaşam vurgusu
24 Ekim 2026, 16:36 -
Tuşba’da asfalt çalışmaları sürüyor: Hedef 40 bin ton
22 Ekim 2026, 14:30 -
Tuşba’da yol çalışmaları sürüyor: İstasyon Mahallesi’nde asfalt serimi başladı
21 Ekim 2026, 14:43 -
Eşbaşkanların incelediği okul yolunda çalışmalar tamamlandı, halk memnun
20 Ekim 2026, 17:46 -
Tuşba’da Van Gölü’nün korunması için ortak mücadele çağrısı
20 Ekim 2026, 00:20 -
Akköprü Mahallesi'nde daha önce açılan okul yolunda asfalt serimi de tamamlandı
19 Ekim 2026, 19:45 -
Tuşba’da halk buluşmaları devam ediyor
19 Ekim 2026, 09:32 -
Kadınlar el emeğiyle süs eşyası üretiyor
16 Ekim 2026, 15:38






