Tuşba Belediyesi'nde yangın eğitimi ve acil durum tatbikatı 08 Temmuz 2026, 14:05
Tuşba Belediyesi, çalışanların olası yangın ve acil durumlara karşı bilinçlenmesi amacıyla teorik ve uygulamalı yangın eğitimi düzenledi. Eğitim kapsamında tahliye tatbikatı ile yangın söndürme uygulaması da gerçekleştirildi.
Tuşba Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından, İtfaiye Daire Başkanlığı koordinasyonunda belediye personeline yönelik yangın eğitimi düzenlendi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimin ilk bölümünde, itfaiye ekipleri tarafından yangınların çıkış nedenleri, yangın anında doğru müdahale yöntemleri, acil durumlarda izlenmesi gereken tahliye prosedürleri ile yangın söndürme ekipmanlarının doğru kullanımı hakkında personele kapsamlı bilgiler aktarıldı.
Teorik bilgiler uygulamayla pekiştirildi
Teorik eğitimin ardından belediye hizmet binası bahçesinde tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği bina kontrollü şekilde tahliye edilirken, personelin acil durumlarda izlemesi gereken adımlar uygulamalı olarak gösterildi.
Tatbikatın son bölümünde ise itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürme tüplerinin doğru kullanımına ilişkin uygulamalı eğitim verildi. Belediye çalışanları, oluşturulan kontrollü yangına müdahale ederek söndürme tekniklerini deneyimleme fırsatı buldu.
Tuşba Belediyesi, düzenlenen eğitim ve tatbikatla, belediye personelinin olası yangın ve acil durumlarda bilinçli hareket etmesi, can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik farkındalığın artırılmasını hedefliyor.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi'nde yangın eğitimi ve acil durum tatbikatı
08 Temmuz 2026, 14:05 -
Tuşba Belediyesi tarımsal üretime desteğini sürdürüyor
08 Temmuz 2026, 14:02 -
Temmuz ayı Meclis Toplantıları devam ediyor
07 Temmuz 2026, 11:18 -
Tuşba’da atıl araziler kadın üreticilerle yeniden üretime kazandırılıyor
07 Temmuz 2026, 10:23 -
Tuşba Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantıları başladı: Mahallelerde ulaşım ve imar düzenlemesi
06 Temmuz 2026, 11:40 -
Eşbaşkanlar: Halkın plajını birlikte koruma zamanı
03 Temmuz 2026, 15:20 -
Tuşba Belediyesi ihtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik sosyal incelemelerini sürdürüyor
02 Temmuz 2026, 08:56 -
GABB heyetinden Tuşba Belediyesi’ne ziyaret
02 Temmuz 2026, 08:46 -
Kadın Politikaları Müdürlüğü sahada: Kadınların talepleri dinleniyor
30 Haziran 2026, 11:12 -
Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda bakım çalışmaları devam ediyor
29 Haziran 2026, 15:16







