Tuşba Belediyesi’nde Kürtçe dil kursu başladı 15 Nisan 2026, 16:26
Tuşba Belediyesi, çok dilli belediyecilik anlayışı doğrultusunda Kurdîgeh iş birliğiyle belediye çalışanlarına yönelik Kürtçe dil kursu başlattı.
Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen kurs programı, belediye emekçilerinin halkla iletişimde daha güçlü iletişim kurması açısından önemli. Yoğun bir katılımla başlayan eğitim program üç aşamadan oluşacak. Temel seviye derslerinin iki ay süreceği programın tamamı ise altı ayda tamamlanacak.
‘Çalışanların Kürtçe bilmesi büyük önem taşıyor’
Kursun ilk dersinde anadilin önemi vurgulanırken, belediye emekçilerinin halkla daha güçlü ve doğrudan iletişim kurabilmesi açısından Kürtçenin önemine dikkat çekildi. Eğitmen Selim Özkan, belediyede Kürtçe diline yönelik atılan adımın önemine değinerek şunları söyledi: “Tuşba Belediyesi’nde daha önce Kürtçe için herhangi bir adım atılmamıştı. Ancak yönetimin değişmesiyle birlikte bu alanda önemli bir süreç başladı. Bu adım, Kürtçenin hem halk arasında hem de kamusal alanda gelişmesi ve yaygınlaşması açısından anlamlıdır. Belediye hizmetlerinin doğrudan halka yönelik olması nedeniyle çalışanların Kürtçe bilmesi büyük önem taşıyor.”
Özkan ayrıca halkın önemli bir kesiminin Türkçe bilmediğini ifade ederek, Kürtçenin belediye hizmetlerinde daha aktif kullanılması gerektiğini söyledi.
Özkan, Kürtçe eğitimlerin amacının, Kürtçenin resmi faaliyetlerde de yer bulmasını sağlamak olduğunu söyleyerek, “Herkesin Kürtçe okuyup yazabilmesi ve kamu kurumlarında bu dilde iletişim kurulabilmesi önemlidir. Bunun yanı sıra, sadece kurslarla sınırlı kalınmamalı; gençler ve kadınlar için eğitim merkezleri açılmalı, çocuklara yönelik Kürtçe anaokulu ve kreşler yaygınlaştırılmalıdır,” dedi.
DIĞER HABERLER
-
Kadın emeğiyle büyüyen Hevpar Kadın Kooperatifi ilk hasadını gerçekleştirdi
07 Ekim 2026, 15:41 -
Tuşba Belediyesi asfalt ve kilitli parke çalışmalarını sürdürüyor
06 Ekim 2026, 14:58 -
Altıntepe’de yol çalışması: Eşbaşkan Keser sekiz sokakta inceleme yaptı
06 Ekim 2026, 08:49 -
Tuşba Belediyesi altı mahallede kilitli parke çalışmalarını tamamladı, Şahgeldi’de mesai başladı
05 Ekim 2026, 21:02 -
Tuşba’da altı köye ziyaret: Yurttaşlar yol, altyapı ve sulama sorunlarını anlattı
05 Ekim 2026, 11:10 -
Tuşba Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis toplantıları devam ediyor
04 Ekim 2026, 16:32 -
Eşbaşkanlar Seyrantepe ve Altıntepe’de halkla buluştu
03 Ekim 2026, 14:59 -
Tuşba’da güvenli yapılaşma için iskan denetimleri sürüyor
02 Ekim 2026, 14:07 -
Tuşba Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşimi gerçekleştirildi
02 Ekim 2026, 11:41 -
Altıntepe Mahallesi'nde işgaliye nedeniyle kapalı olan imar yolu açıldı
02 Ekim 2026, 08:28







