Tuşba Belediyesi, Mollakasım Sahili'nde Kamelya Çalışmalarını Tamamladı 21 Ağustos 2025, 15:58
Van Gölü kıyısında yer alan Mavi Bayraklı Halk Plajı’nın cazibesini artırmak için harekete geçen Tuşba Belediyesi, Mollakasım Sahili’nde başlattığı kamelya çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı.
Mollakasım Sahili'nde, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla geçtiğimiz günlerde başlatılan kamelya çalışmalarında sona gelindi.
Tuşba Belediyesi, yaz aylarında binlerce yurttaşın uğrak noktası olan sahilleri daha kullanışlı hale getirmek amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi. Belediyenin Mollakasım Sahili’nde başlattığı kamelya yapım çalışmaları kısa sürede tamamlanma aşamasına gelirken, plajın yanı başında yurttaşların dinlenebileceği alanlar oluşturuldu.
Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü çalışmalarda plajın çevresi yeniden düzenlendi. Fen İşleri Müdürlüğü, kamelyaların altyapı, zemin ve yapısal imalatlarını üstlenirken; Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmaları için harekete geçti.
Yapılan kamelyaların, özellikle yaz aylarında plajı ziyaret eden ailelerin dinlenme, piknik yapma ve göl manzarasının tadını çıkarma ihtiyaçlarını karşılaması hedefleniyor. Ayrıca bu alanların, Mavi Bayraklı Plaj’ın turistik değerini artırarak Van Gölü kıyısına gelen misafirlerin daha uzun süre bölgede vakit geçirmesine katkı sunacağı belirtiliyor.
'Halkımız Daha Keyifli Vakit Geçirecek'
Tuşba Belediye Eşbaşkanı Hanım Akkoş, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Van Gölü hepimizin. Van halkının gölden eşit ve güvenli şekilde yararlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mavi Bayraklı Plaj çevresinde yaptığımız kamelyalar, yurttaşların gün boyu keyifli vakit geçirebileceği bir sosyal alan olacak. Tuşba Belediyesi, her alanda halka hizmet etmeye devam edecek,” dedi.
Belediye yetkilileri, kamelyaların kısa süre içerisinde tamamen hizmete açılacağını vurgulayarak, Van Gölü kıyısındaki yaşam alanlarının geliştirilmesi için çalışmaların aralıksız süreceğini ifade etti.
DIĞER HABERLER
-
Altıntepe Mahallesi'nde Su Taşkınlarına Karşı Önlem
24 Ekim 2025, 10:17 -
Altıntepe Mahallesi’nde Stabilize Yol Çalışmasıyla Ulaşım Rahatladı
23 Ekim 2025, 17:32 -
Altıntepe Mahallesi’nde Yağmur Sularına Karşı Drenaj Çalışması Yapıldı
22 Ekim 2025, 14:44 -
Eşbaşkanlar, Muhtarlar Günü’nde Muhtarlarla Buluştu
21 Ekim 2025, 15:53 -
Tuşba Belediyesi Meclisi Rojin Kabaiş’i Andı, Ekim Ayı Toplantıları Tamamlandı
20 Ekim 2025, 11:41 -
Akköprü Mahallesi’nde Kilitli Parke Taşı Çalışmaları Devam Ediyor
18 Ekim 2025, 15:03 -
Tuşba Belediyesi Ekim Ayı Meclisinde Huzur Hakkı Önergesi
17 Ekim 2025, 14:46 -
Tuşba’da Yapı Denetimleri Devam Ediyor
17 Ekim 2025, 11:16 -
Hıdır Mahallesi Sahasına Yeni Aydınlatma Sistemi Kuruluyor
17 Ekim 2025, 09:07 -
Kalecik Mahallesi’nde Altyapı Güçlendirilerek Yol Çalışması Gerçekleştirildi
15 Ekim 2025, 10:53
