Tuşba Belediyesi Meclis Toplantıları tamamlandı: İmar itirazları karara bağlandı 07 Ağustos 2026, 13:36
Tuşba Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantılarının son birleşimi, Eşbaşkan Ümit Keser başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda belediye meclisine bağlı komisyonların hazırladığı raporlar ile sanayi imar planına yönelik itirazlar ele alınırken, komisyonların çalışmalarını sürdürmesi yönündeki öneri oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda ilk olarak belediye meclisine bağlı komisyonların hazırladığı raporlar okundu. Kent Ekonomisi ve Meslek Odaları, Tarife Esnaf ve Çalışanlar, Tarım, Orman ve Kırsal Hizmetler, Yaşlılar ve Çocuk Hakları ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarının çalışma raporları meclisin bilgisine sunuldu. Yapılan değerlendirmelerin ardından komisyonların çalışmalarına devam etmesi yönündeki karar meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
'Doğru yapılaşma insan hayatı için hayati önem taşıyor'
Tarife Esnaf ve Çalışanlar Komisyonu raporunun okunmasının ardından söz alan Eşbaşkan Ümit Keser, ruhsatlandırma sürecinin yalnızca izin almakla sınırlı olmadığını, işletmelerin evrensel standartlara uygun koşulları da yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Keser, bu kapsamda teşvik edici uygulamaların hayata geçirildiğini ifade ederek, daha önce eksiklikleri nedeniyle mühürlenen bir düğün salonunun gerekli tüm şartları yerine getirmesinin ardından ilgili birim tarafından sertifika ile belgelendirildiğini söyledi.
Kaçak yapılaşmaya ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Keser, denetimlerin önemine dikkat çekerek, “Kaçak yapı önlenemeyecek bir durum değildir. Doğru olan yapıların doğru şekilde inşa edilmesi ve içerisinde kurulacak yaşamın sağlıklı bir biçimde planlanmasıdır. Yapılan yapılar insan hayatını tehlikeye atmamalı, çevreyi ve komşuları rahatsız edecek gürültüye neden olmamalıdır. Kaçak yapılara uygulanan idari para cezaları ödendiğinde bu kaynakları yine halkın yararına kullanıyoruz. Ancak asıl hedefimiz, bu yapıların hiç oluşmamasıdır.” dedi.
Sanayi imar planına yapılan itirazlar görüşüldü
Toplantının önemli gündem maddelerinden birini ise İmar Komisyonu’nun sanayi imar planına ilişkin hazırladığı rapor oluşturdu. Sanayi imar planına yapılan üç ayrı itiraz, İmar Komisyonu tarafından değerlendirilerek rapor haline getirildi ve sunum eşliğinde meclis üyelerine aktarıldı. Komisyon raporu doğrultusunda itirazlar tek tek görüşüldü ve itirazlar oy birliği ile reddedildi. Görüşmeler sırasında konuşan Eşbaşkan Ümit Keser, belediyenin tüm çalışmalarında halkın yararını esas aldığını belirterek, “Biz halkın faydasına olan dağın en ucundaki noktaya da çıkarız, yerin en dibindeki noktaya da ineriz. Yeter ki halkın faydasına bir iş yapmış olalım.” ifadelerini kullandı.
Gündemde yer alan maddelerin tamamlanmasının ardından Ağustos ayı olağan meclis toplantıları sona erdi. Tuşba Belediye Meclisi, Eylül ayında yapılacak olağan toplantılarda yeniden bir araya gelmek üzere çalışmalarını tamamladı.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi’nden Samancılar Sitesi’ne stabilize yol desteği
17 Eylül 2026, 16:30 -
BİK Heyetinden Tuşba Belediyesi’ne ziyaret
17 Eylül 2026, 15:59 -
Eşbaşkanlar Derebey Mahallesi’nde kilitli parke taşı çalışmalarını inceledi
16 Eylül 2026, 16:54 -
Tuşba Belediyesi çalışanlarına uygulamalı psikolojik ilk yardım eğitimi
16 Eylül 2026, 13:35 -
Tuşba Belediyesi Akköprü Mahallesi’nde de asfalt çalışmasına başladı
15 Eylül 2026, 15:15 -
Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda sezon sonu çalışmaları
15 Eylül 2026, 11:37 -
Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda 2026 Sezonu Sona Eriyor
14 Eylül 2026, 16:38 -
Derebey Mahallesi’nde kiilitli parke taşı çalışmaları başladı
14 Eylül 2026, 13:33 -
Tuşba Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantıları tamamlandı
11 Eylül 2026, 12:39 -
Beyüzümü Mahallesi’nde asfalt çalışmaları kesintisiz sürüyor
09 Eylül 2026, 15:44





