Tuşba Belediyesi Meclis Toplantıları tamamlandı: Gündem kentsel dönüşüm 10 Temmuz 2026, 13:57
Tuşba Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantıları tamamlandı. Son birleşimde konuşan Eşbaşkan Ümit Keser, kentsel dönüşüm kapsamına alınan Kalecik ve Şemsibey mahallelerine ilişkin imar planlarının hâlâ askıya çıkarılmadığını belirterek, yaşanan gecikmenin hem yatırımları hem de belediye hizmetlerini olumsuz etkilediğini söyledi.
Tuşba Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantıları, Eşbaşkan Hanım Akkoş başkanlığında gerçekleştirilen son birleşimle tamamlandı. Toplantıda ihtisas komisyonlarının raporları görüşülürken, komisyonların çalışmalarının devam etmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemde kentsel dönüşüm süreci vardı
İmar Komisyonu raporunun okunmasının ardından söz alan Eşbaşkan Ümit Keser, kentsel dönüşüm kapsamına alınan Kalecik ve Şemsibey mahallelerine ilişkin imar planı sürecini değerlendirdi. Kalecik ve Şemsibey’in kentsel dönüşüm kapsamına alınmasını olumlu bulduklarını ifade eden Keser, yaklaşık 20 milyar liralık yatırımın önünü açacak planların bir an önce askıya çıkarılması gerektiğini söyledi. Planlama sürecindeki gecikmenin hem belediyenin çalışmalarını hem de yurttaşların beklentilerini olumsuz etkilediğini dile getiren Keser, meclis olarak sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.
'Plan kesinleşmeden asfalt yapamıyoruz'
Şemsibey Mahallesi’nde yapılması planlanan asfalt çalışmalarının imar planı kesinleşmediği için bekletildiğini belirten Keser, plan tamamlanmadan yapılacak yol yatırımlarının ileride kamusal zarara neden olabileceğini ifade etti. Yurttaşlardan bu konuda yoğun talepler aldıklarını söyleyen Keser, planların askıya çıkarılmasının ardından mevcut yol ağına ilişkin değerlendirmelerin yeniden yapılacağını ve ihtiyaç duyulan noktalarda asfalt çalışmalarının hızla başlatılacağını kaydetti.
'Sürecin yakın takipçisi olacağız'
Hazırlanan planların halkın ihtiyaçları gözetilerek, uygulanabilir ve gerçekçi bir anlayışla hazırlandığını belirten Keser, sürecin daha fazla uzamaması gerektiğini ifade etti. Meclis üyeleriyle birlikte ilgili kurumlarla temaslarını sürdüreceklerini belirten Keser, Kalecik ve Şemsibey’de kentsel dönüşüm sürecinin sağlıklı ilerlemesi için imar planlarının bir an önce askıya çıkarılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi eşit hizmet için çalışıyor: Kilit parke taşı mesaisi Gendelova’da başladı
10 Temmuz 2026, 15:06 -
Tuşba Belediyesi Meclis Toplantıları tamamlandı: Gündem kentsel dönüşüm
10 Temmuz 2026, 13:57 -
Kadın Politikaları Müdürlüğü Altıntepe Mahallesi'nde saha çalışması gerçekleştirdi
10 Temmuz 2026, 11:03 -
Tuşba Belediyesi'nde yangın eğitimi ve acil durum tatbikatı
08 Temmuz 2026, 14:05 -
Tuşba Belediyesi tarımsal üretime desteğini sürdürüyor
08 Temmuz 2026, 14:02 -
Temmuz ayı Meclis Toplantıları devam ediyor
07 Temmuz 2026, 11:18 -
Tuşba’da atıl araziler kadın üreticilerle yeniden üretime kazandırılıyor
07 Temmuz 2026, 10:23 -
Tuşba Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantıları başladı: Mahallelerde ulaşım ve imar düzenlemesi
06 Temmuz 2026, 11:40 -
Eşbaşkanlar: Halkın plajını birlikte koruma zamanı
03 Temmuz 2026, 15:20 -
Tuşba Belediyesi ihtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik sosyal incelemelerini sürdürüyor
02 Temmuz 2026, 08:56


